A szeretetteljes párkapcsolat titka

Forrás: Shutterstock -
párkapcsolat titok szeretet szerelem szeretetnyelv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szeretet tanulható, fejleszthető, és soha nem késő felfedezni és elsajátítani alapvető vonásait: a kedvességet, a türelmet, a megbocsájtás, az udvariasságot, az alázatot, a nagylelkűséget és az őszinteséget.
Az igaz szeretet valódi lényünket hozza elő, azt az embert, akivé válni szeretnénk Forrás: Shutterstock


Kapcsolatokra vagyunk teremtve, egy szeretetteljes kapcsolat pedig nagyobb gazdagságot jelent, mint amit a pénz, a hírnév, vagy amit a szakmai elismerés adhat. Gary Chapman méltán híres, Egymásra hangolva című könyve ötmillió példányban kelt el az Egyesült Államokban, és világszerte harmincöt nyelvre fordították le. Könyvében a szeretet kifejezésének 5 nyelvét mutatta be, melyek a következők:

  1. elsimerő szavak
  2. minőségi idő
  3. ajándékozás
  4. testi érintés

Embere válogatja ki melyik nyelven kommunikál jobban. Ha beszéljük valaki más szeretetnyelvét, az illető érezni fogja, hogy igazán szeretjük őt. Azonban ha nem figyelünk, és rossz szeretetnyelven kommunikálunk, az üzenetünk nem fog célba érni. Mindent összevetve, a legtöbb boldog embert azok között találjuk, akik szeretetüket megosztva és viszont szeretve élik az életüket.

Forrás: Gary Chapman – A szeretet, mint életforma, Gary Chapman - Egymásra hangolva

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.