Erre a szigetre csak olyan turisták mehetnek, akik már átestek a koronavíruson

Forrás: Origo -
Brazília utazás nyaralás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Brazíliában található Fernando de Noronha-szigetcsoport öt hónap után újra megnyitja kapuit a turisták előtt. Ám csak és kizárólag olyanokat fogadnak, akik igazolni tudják, hogy már átestek a koronavírus-fertőzésen.

A világörökség része a mesés Fernando de Noronha-szigetcsoport, amely a koronavírus miatt március 21-én zárta be kapuit, még a helyi lakosok is, akik akkor épp nem tartózkodtak ott, júniusban térhettek vissza otthonukba. Most azonban ismét fogadják a turistákat a szigetekek, csakhogy nem mehet akárki – adta hírül a CNN.

A fotó illusztráció. Forrás: Origo

Az léphet csak be, aki már átesett a koronavírus-fertőzésen, és ezt igazolni is tudja. Ugyanis az, aki már egyszer elkapta, csak nagyon kis eséllyel betegedhet meg újra. Így akarják megóvin a szigeteket.

Az atlanti-óceáni szigetcsoport híres türkizkék tengerpartjáról, gazdag állat- és növényvilágáról, igazi földi paradicsomként tartják számon, nem hiába a világörökség része.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.