Sombre, balayage vagy copacabana? Tudd meg, mit is takarnak a hajfestési technikák!

fashion week frizura haj hajfestés magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Míg nem is olyan régen úgy történt a hajfestés, hogy kiválasztottunk egy színt, amellyel az egész hajunkat befestette a fodrász vagy mi magunk otthon. Esetleg belekerült egy kis melír. Ma már azonban más a helyzet, csodálatos frizurát képesek varázsolni a fodrászok, többféle színárnyalat játékával. A természetes hatástól az egészen extrém frizuráig minden lehetséges. Most segítünk eligazodni a különböző festési módszerekben, hogy megtaláld a neked leginkább megfelelőt.

Ombre

Az ombre 2015-ben robbant be a divatba, a francia szó „árnyékot" jelent. A festés lényege, hogy színátmenetet képez a haj hosszán: egészen más színű lesz a vége, mint a töve, mindezt „észrevétlenül". Általában felül sötétebb, és ebből lesz egyre világosabb, de akár fordítva is el lehet készíteni. Összességében lenőtt hatást kölcsönöz, de sokkal finomabb lesz az eredmény, mivel nem egy éles csík választja el a két színt, hanem több árnyalaton keresztül megy át egyik a másikba.

Sombre

Ez a technika az ombre lágyabb változata. Itt nem annyira látványos az átmenet, mivel a színváltás magasabban kezdődik a fejtetőn. Nem olyan éles a határvonal az árnyalatok között, sokkal inkább elmosódottabb. A sombre hajfestés jóval természetesebb végeredményt kölcsönöz, és kevésbé lesz lenőtt hatása a frizurának.


Balayage

Igazi napszítta hatást ad a hajadnak ez a festési technika. Maga a szó szintén francia, „sepregetést" jelent, mivel a fodrász úgymond sepregető mozdulatokkal viszi fel a melírt. A balayage lényege ugyanis, hogy a sötét és a világos tincsek váltogatják egymást véletlenszerűen egészen a fejtetőtől a hajvégekig. Ez kifejezetten természetes frizurát eredményez, ezért nem érdemes az eredeti hajszínedtől nagyon eltérő árnyalatokkal játszanod. Ha emellett a technika mellett döntesz, egy picivel gyakrabban kell meglátogatnod a fodrászt, mint az ombre vagy a sombre esetében.

Flamboyage

Nem rég robbant be az új trend, ami nem mást mint a balayage és az ombre keveréke. A flamboyage hajfestési technika során megmarad a hajtőnél az eredeti színed, ami az ombréhoz hasonlóan fokozatosan átmegy más és más árnyalatokba. A hajvégeken viszont a balayage melírtechnikája, azaz a sötétebb és a világosabb tincsek váltakozása köszön vissza.

Écaille

Itt a hajfestés több árnyalatból tevődik össze. A töveknél sötéttel indul, és a végek világosba mennek át, ám az úgynevezett cikk-cakk festéstől kap különleges hatást. A szó „teknőspáncélt" jelent, mert a színek hasonlóan váltakoznak a hajon.

Copacabana

Ha a legtermészetesebb hajszínre vágysz, akkor a copacabana festést neked találták ki, ugyanis ez ad igazán „beach look" hatást a hajadnak, tehát olyan lesz, mintha csak a nap szívta volna ki. Az alaphajszínedtől csupán egy kicsit eltérő melírcsíkokat fest a hajadba a fodrász véletlenszerűen, lazán elhelyezve a frizurán.

Crownlights

Meglehetősen extrém frizurát kölcsönöz a crownlights festét, ugyanis ez esetben a haj tövét színezik egy jóval sötétebb árnyalatra, mintha le lenne nőve. Éles és látványos az átmenet, közel sem olyan finom, mint az ombre esetében. Világos hajon mutat igazán.

Crownlights Forrás: redken.com

Splashlight

A fénycsík hajfestés egy igazán bevállalós festési módszer. Itt nem a függőleges színjátékon van a hangsúly, mint az eddigi technikák esetében, hanem pont, hogy egy keskenyebb vízszintes csíkban festik más színűre a hajat. Ez pedig olyan optikai illúziót kelt, mintha a fény csillanna meg a fürtökön. Csakis profi, minőségi munkával érhető el, mert különben olyan, mintha folt lenne a hajunkon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.