Sokkoló történetek: ismerd meg az ouija tábla rémséges hatalmát

Forrás: Shutterstock -
Ouija magazin szellem szellemidézés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Habár az Egyesült Államokban hivatalosan is elmarad a Halloween és itthon se tartanak majd beöltözős partikat, október végén mindenki imád egy kicsit borzongani. Ennek alkalmából pedig összegyűjtöttünk néhány rémisztő történetet, amit emberek az ouija táblával tapasztaltak.

De mi a fene az az Ouija-tábla?

Több fajta elnevezése is van, akad olyan, aki beszélő táblának, vagy szellemtáblának is hívják, azonban az angolszász elnevezése után a quija vagy ouija táblaként vált népszerűvé. Lényegében arra használatos, hogy kapcsolatba lépjünk a szellemekkel, vagy megjósoljuk segítségével a jövőnket. A tábla maga körülbelül 30 x 45 centis, általában körívben helyezkednek el rajta az abc betűi, a számok egytől tízig, az "igen" és a "nem" szó, valamint legtöbbször egy elköszönés is található rajta. Tartozik hozzá egy kis lap (planchette), erre kell helyeznünk a kezünket, és ennek segítségével kaphatunk válaszokat. Amikor felteszünk egy kérdést, a kezünket finoman rá tesszük a plachettere (akár többen is), ekkor mintha öntudatlanul mozgatnánk, így betűről betűre összeáll a válasz. Ha eldöntendő kérdést teszünk fel, a tábla igennel vagy nemmel fog válaszolni, és néha egyáltalán nem hajlandó foglalkozni velünk - ilyenkor a "viszontlátásra" feliraton (már ha van ilyen a táblánkon) áll meg a kezünk.

Akad olyan, aki beszélő táblának, vagy szellemtáblának is hívja Forrás: Shutterstock

Rejtélyes betolakodó
„12 vagy 13 éves voltam, amikor egyik nap ottalvós bulit rendeztünk a barátnőméknél. Ekkor találtuk ki, hogy játszunk egyet az Ouija-táblájával. Az elején csak értelmetlen szavak álltak össze és nem vettük komolyan, azt gondoltuk ez csak egy játék, és vicces dolog rémisztgetni egymást. Aztán jött a döbbenet. A tábla kibetűzte azt, hogy "látlak az ablakon keresztül", és azt,hogy "látlak a szemén keresztül", vagy valami ilyesmi. Egy kicsi ablaka volt a szobának, ami a kertre nézett, és a mellettünk lévő erdőre. Még több kérdést akartunk feltenni, mikor kijött az, hogy a "kocsi alatt vagyok". Összeszedtük a bátorságunkat, és kimentünk egy zseblámpával, azonban ahogy kiértünk, áramszünet lett a házban, és egy fekete macska ugrott ki a kocsi alól, mérgesen sziszegve. Majdnem megállt a szívünk. Visszafutottunk a házba, majd a villany visszajött pár perc múlva, azonban hajnalig el sem mertünk aludni. Sose nyúltunk ahhoz a táblához többet"

Balszerencsés esetek sorozata
„Két legjobb barátommal (nevezzük őket F-nek és L-nek) játszottunk az Ouija-táblával F-nél. Kitaláltuk, hogy szellemet idézünk. Minden rendben volt egészen addig, ameddig L rá nem kérdezett arra, hogyan halt meg a szellem, mire azt felelte "gyilkosság". Ezt nem volt neki elég és tovább faggatta őt arról, hogy ölték meg, erre fel jött a válasz: "nem engem". Elmondta a nevét, amire már nem emlékszem, meg azt, hogy az 1800-as években élt. A szoba hangulata valahogy megváltozott, a tárgyak kirepültek a kezünkből, és a falnak csapódtak. Befejeztük a játékot ezután rögtön. F édesanyja pár héttel később meghalt.Teljesen váratlanul, de azt senki sem tudta, hogy miért.
Ezután pedig F édesapja is kórházba került alkoholmérgezés miatt, sőt az én édesanyám is kórházba került miután váratlanul összeesett.. Azóta is állandóan furcsa dolgokat észlelek: hangokat hallok a sötétben, néha lépésekre leszek figyelmes. Kezdek teljesen megőrülni, de mindez már kilenc éve tart...."

Lényegében arra használatos, hogy kapcsolatba lépjünk a szellemekkel Forrás: Shutterstock

A legparább karácsonyi ajándék
„Ouija-táblát kaptam karácsonyra, amikor hatodik osztályos lehettem. Aznap éjszaka a barátnőmhöz mentem aludni, és vittem magammal az új ajándékot. Vacsoráztunk, beszélgettünk a szüleivel majd felmentünk a szobájába. Leültünk a földre, és játszani kezdtünk. Kiraktuk magunk elé a táblát. és megkérdeztük: van valaki velünk most a szobában? A tábla rögtön "felelt", és azt betűzte ki, hogy Ruth. Nekem a nagymamámat hívták így, a barátnőmnek pedig a nénikéjét. Egy gond volt, hogy ők évekkel ezelőtt meghaltak. Visszadobtuk a táblát a dobozva, mindenhol rázott minket a hideg. Miután hazamentem, eldugtam a szekrényem aljára és soha többet nem akartam még meglátni sem"

(Reddit.com)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.