Toronyházak, melyek felett átvették a hatalmat a növények - Galéria

toronyház Kína növények galéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy apokalipszis utáni világban nézhetnének ki így a házak: az emberek által elhagyott épületeket visszafoglalja a természet. Ám itt nem erről van szó.

Kínában a nagyvárosokban a légszennyezés megfékezése helyett, inkább a természetet hívták segítségül, amolyan tűzoltásként. A Szecsuan tartományban lévő Csentungban olyan apartman házakat építettek, melynek minden erkélyén minimum közel húszféle növényt gondoznak.

A projekt óta eltelt három évben annyira megnőttek az oxigéngyártó növények, hogy bizonyos emeletek között szinte összenőttek. Bár azt gondolnánk, mindenki egy ilyen otthonra vágyik, a lakások java részében nem lakik senki.

Kattints a képre, és nézd meg a galériánkat:

Forrás: AFP/Imaginechinahttp://www.origo.hu/foto/galeria/20200916-elkepeszto-dzsungel-a-varos-kozepen-galeria.htmlmiddleon40003000

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.