Így tesz egészségessé és jobb emberré egy jó kapcsolat

szerelem magazin egészség kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kapcsolatok - persze csak a jó kapcsolatok - nemcsak boldogsággal töltik el a lelket, de még az egészségünknek is jót tesznek. Egy másik emberrel való viszony mentálisan és érzelmileg is nagyon fontos, a szervezetünk egészsége pedig szoros kapcsolatban áll a lelki állapotunkkal. Ha két ember támogatja és bátorítja egymást, mindkét fél számára egészséges. Ha pozitív érzelmeid vannak, akkor olyanokat is közvetítesz, ez pedig kreatívabbá és produktívabbá tesz az életben.

1.

Ha kapcsolatban élsz, az önzetlenebbé tesz. Ugyanis a valakivel való együttélés arra készteti az embert, hogy többször mérlegelje az érzéseit, és igazságos döntéseket hozzon, ami pedig a fejlődésünkhöz, a lelki békénk kialakulásához vezet.

2.

Ha valaki olyannal vagyunk kapcsolatban, aki tényleg támogató, akkor bizony az az életünket is valamivel egyszerűbbé teszi. Ha megoszthatjuk a nehézségeinket és a minket érő problémákat valakivel, az nyugodtabb lelkiállapothoz vezet, vagyis a megfelelő partnerrel az élet kevésbé stresszes, és azt mindenki tudja, hogy az állandó feszültségnek milyen komoly negatív hatásai vannak a szervezetünkre és a mentális egészségünkre is.

Ha kapcsolatban élsz, az önzetlenebbé tesz Forrás: Shutterstock

3.

A kevesebb stressz pedig azt jelenti, hogy az élet számos más területére több figyelem összpontosulhat. A jó és kiegyensúlyozott kapcsolatban élők egyes kutatások szerint tovább is élnek, mint az egyedülálló emberek.

4.

Az, aki kapcsolatban él, sokat tanulhat önmagáról. A gyengeségeink és erősségeink is felszínre kerülhetnek, vagyis a fejlődésünk miatt is jó, ha párkapcsolatban élünk. Megtanulunk kompromisszumokat kötni, és alkalmazkodni is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.