Smaltig Dalma hír
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Smaltig Dalma hétköznapjait is a főzés és a gyereknevelés teszik ki, emellett igyekszik a divattal is fogalalkozni, hiszen az is közel áll a szívéhet. A luxusfeleség elárulta egy kedvenc receptjét és azt is, hogyan igyekszik a rohanó hétköznapokban is tájékozódni a világban zajló eseményekről, valamint arról is beszélt, mi lenne következő életében.

Dalma állítása szerint nem mindig szeret főzni, de nincs mese, mert főzni kell. Van olyan időszak, amikor minden áldott nap készít valami sütit, mert rákattan a sütésre, aztán hirtelen elhagyja az ihlet, és újra fel kell szívnia magát, hogy konyhatündér legyen. Mindenhonnan gyűjti az inspirációkat a főzéshez: legyen az az Internet vagy újság, vagy szakácskönyv, nincsen kifejezett receptgyűjtőhelye.

Smaltig Dalma egyszerűen nagyszerű túró gombóc receptje

Hozzávalók:
- 12 evőkanál nagy szemű zab
- 500 gramm túró
- 2 db tojás
- tejföl + édesítő ízlés szerint

A tejföl kivételével minden hozzávalót gyúrjunk össze, és dobjuk forró vízbe. Mikor feljönnek a víz tetejére a gombócok, már kész is vagyunk. Dalma nem hempergeti bele semmibe a gombócokat, hanem úgy tálalja, ahogy van. A tetejére viszont ízlés szerint édesített tejfölt tesz.

Smaltig Dalma túrógombóca Forrás: Smaltig Dalma

A következő életében állatorvos lesz

Dalmának pörgős napjai vannak, hírolvasásra csak a reggeli kávé mellett van ideje, mert akkor van még nyugi körülötte. Kedvence a tudomány rovat, az állatvilág különösen érdekli. Következő életében állatorvos lesz vagy olyan helyen fog élni, ahol állatokkal foglalkozhat.

Nagyon izgalmas dolog a hírfogyasztás új eszköze, a podcast! Jó benne, hogy kiegészítő tevékenységként is végezhetem, így nem az olvasástól veszi el az időt, hanem pl. amíg bekeverem a túrógombóc alapját, addig meghallgathatom a megújult Origo hétfő, szerda és péntek délután jelentkező 10-15 perces Hírcastjét!

Őszi divattippek

A magas szárú bakancs és a zakó a tuti őszi kellékek Dalma szerint. „A válltöméses zakó mindenkinek jól áll és ezt a ruhadarabot konkrétan bármivel párosítani lehet" – mondja a stílusos anyuka.

+ 1 tipp az arcbőrünknek (persze évszaktól függetlenül): a sminket mindig mossuk le! Az ember soha semmilyen körülmények között nem lehet annyira fáradt, hogy azt ne mossa le és abban feküdjön le. Ez egy aranyszabály, amit a bőr mindig meghálál.

Smaltig Dalma divattipjei Forrás: Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.