Havas Henrik tavaly nyáron kezdett el a Benkő Lászlóról szóló könyvön dolgozni, ami mostanra készült el. Sajnos azonban az Omega zenésze ezt már nem élhette meg.

Az Omega menedzsere, Trunkos András kereste fel Havas Henriket azzal, hogy szeretné, ha írna egy könyvet Benkő Lászlóról. A zenésznek ez sokat jelentett, és nagyon várta, hogy elkészüljön, sajnos azonban már nem jutott el hozzá a mű.
„Trunkos András azt mondta, hogy nagyon szerették volna, ha a lemez és a könyv a hét elején, hétfőn, vagy kedden eljut a Lacihoz, mert nagyon fontos volt neki, de sajnos, már nem tudták átadni" – mondta a Blikknek Havas Henrik.

Havas Henrik tavaly kezdett el a Benkő Lászlóról szóló könyvön dolgozni.Forrás: Fem3

A könyvben rengeteg történet helyet kapott a zenészről, de a fájdalmas részeket direkt kihagyták belőle. Havas elárulta, nem volt egyszerű dolga az írást illetően.

„Az igazság az, hogy a Laci már tavaly júniusban nagyon rossz lelkiállapotban volt, fizikailag és lelkileg is le volt gyengülve. Amikor a megbeszélés, a vacsora után a kocsimhoz kísért, akkor a vállamon sírdogált, félt a haláltól, gyengének érezte magát. Ez a depresszió rátelepedett az elmúlt másfél évben, amíg együtt dolgoztunk. Nagyon nehéz volt lelkileg erősnek lennie, küzdött vele, de nem nagyon sikerült. A betegségén túl is voltak egyéb lelki problémái, váratlanul meghalt a feleségének a testvére, aki egy nagyon jó orvos volt, ő diagnosztizálta Laci betegségét először, de ő halt meg előbb, ami nagyon megviselte a Lacit" – árulta el Havas.