A Magyar Rendőrség által indított vicces kihíváshoz csatlakoztak már a NAV, a Magyar Közút, a Katasztrófavédelem és az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársai is.

„A karácsonyi hangulat otthon készül! Miről szól a kihívásunk? Amikor végeztél a munkával, menj haza, vedd le a munkaruhád, bújj bele a karácsonyi pulcsidba, és maradj otthon benne! Mi is így teszünk, amikor véget ér a szolgálatunk. A pulcsi lehet vicces, giccses, csúnya vagy cuki, mára hozzátartozik az ünnepi hangulathoz. De idén még többet jelenthet: hogy vigyázzunk egymásra. Mutassátok meg ti is, mit, mire cseréltek..." – olvasható a Magyar Rendőrség Facebook-oldalán.

Gál Kristóf a Ripostnak nyilatkozott a felhívás kapcsán, és elmondta, hogy az ötletgazdák az ORFK kommunikációs szolgálatának rendőrei voltak. Később több ismert szóvívő is úgy döntött, csatlakozik a vicces kihíváshoz.

„A csatlakozással két célunk volt: egy kis humort csempészni a nehéz hétköznapokba, megmutatni a vicces oldalunkat, másrészt eljuttatni az üzenetet, mennyire fontos a koronavírus járvánnyal kapcsolatos kormányzati intézkedések betartása."

– mondta Pécsi Norbert, a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetője.