karácsonyi ajándék csésze tea magazin kávé bögre
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megérkezett a hideg, indul a téli szezon, ez már kétségtelen. Ilyenkor mi is eshetne jobban, mint egy forrós tea vagy egy habos kávé a szoba melegében, méghozzá egy dekoratív bögréből.

Ne hidd, hogy mindegy, miből iszol otthonod kényelmében. A tálalás ugyanis nem csupán az ételek, de az italok esetén is meghatározza az íz élményt.

Teáscsészék

Teának elsősorban a szárított tealeveleket és cserjéket nevezzük, de ezen kívül is vannak még tea-variánsok: növények, gyógynövények és gyümölcsök. Ihatjuk magában, mézzel, cukorral, tehetünk bele citromot, gyömbért, este esetleg egy kis „szíverősítőt", így egészen biztosan bárki megtalálhatja a hozzá és az alkalomhoz leginkább passzoló teákat.

A teásbögrék 3-5 decisek, vastag falúak, hogy a forró ital ne égesse meg a kezünket. Számtalan változatban lehet kapni, és ajándéknak se utolsó egy-egy különlegesebb formájú, hiszen egy bögre mindig hasznos meglepetés.

1. Porcelán teás bögre - keramiaotthon.hu 3260 Ft, 2. Momo Bear bögre - roomfive.hu 3490 Ft, 3. Unikornis bögre - eredetiajandekok.hu 2750 Ft, 4. Strimming bögre - ikea.hu 995 Ft, 5. Teás bögre díszdobozban - luis.hu 2390 Ft Forrás: Life.hu

Fogyassz gyógyteákat a téli betegségek megelőzéséért!

A klasszikus earl grey tea citrommal és mézzel is kitűnő, ha átfázva érsz haza, de tudtad, hogy vannak olyan gyógyteák, melyeket otthon is könnyedén elkészíthetsz, ráadásul az ízük se emlékeztet a gyógyszerére? ITT szuper recepteket találsz!

Sőt, teát fogyaszthatsz kávé helyett is, melyre a legalkalmasabb a maté tea, ami természetes pörgetőként és a fogyás támogatójaként is ismerünk.

Kávéscsészék

Apropó kávé: tudtad, hogy tejhabot többféleképpen is készíthetsz otthon? IDE kattintva szuper, kipróbált módszereket találsz, hogy kávézó hangulatot teremts a négy fal között is.

Természetesen reggel sokan csak egy kis feketére vágyunk mindenféle flikk-flakk nélkül, ugyanakkor a délelőtti második lehet valamilyen ízesítésű, amit hosszan kortyolgatva élvezhetünk.

A kávét is rengeteg formában elkészíthetjük; a forró vizes presszótól kezdve, a kotyogóson át, egészen az ultramodern gondolatolvasó gépekig. Sőt, a származása, pörkölés és őrlés is befolyásolja az ízét és erősségét. Vannak, akik tejjel, tejszínnel, mások mézzel vagy épp vízzel hígítva isszák szívesen, de fogyasztásnak milyensége napszaktól is függhet.

A kávéscsészék lehetnek egészen aprók – ristretto, presszó -, de akár 3-4 decisek is, aki például, aki sok tejjel szereti. Szintén remek meglepetés, akár készletben, akár magában.

1. Üvegbögre - catuccino.hu 3990 Ft, 2. Henley kávés csésze - butlers.hu 2990 Ft, 3. Kávéscsésze - xxxlutz.hu 1790 Ft, 4. Kávés bögre - foldsoja.hu 700 Ft, 5. 6 db-os színes kávéscsésze szett - bonami.hu 6899 Ft Forrás: Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.