Nem tudni mi lesz Pécsi Ildikó különleges kertjével

Forrás: MTI/MTVA Fotóarchívum/Mtva Fotóarchívum/Zih Zsolt -
fák Pécsi Ildikó kert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Imádott a kertjében lenni Pécsi Ildikó valóságos arborétumot hozott létre különleges növényekkel, fákkal. Ha viszont a házat eladják, ezeket akár ki is vághatják.

Nagy gonddal ápolta mesés kertjét Pécsi Ildikó máriabesnyői otthonukban, a színésznő különleges növényeket halmozott fel benne, és élete fontos eseményeinél elültetett egy-egy fát is.

„Itt van a kertben még az a hatalmas Borzaskának elnevezett gesztenyefa is, amit Ildikó nagyapja tett földbe. Itt virul nyaranta a magnólia, nagyobbik unokája születésének emléke. Ildikó szinte mániákusan ültette a fákat és beszélgetett velük. Tucatnyi madáritató van az arborétumnak is beillő kertben. Imádott itt üldögélni, sétálni Lajos bácsival, és figyelni, hallgatni a rengeteg hozzájuk szokott énekesmadarat, még néhány madárfészket is megőrzött. Autóbalesete után járókeretre támaszkodva fogta a locsolótömlőt, a kertjében talált vigaszra, tanulta a szerepeit. Mindenki tudta, hogy a bemutatók után nem virágcsokornak, hanem kerti növénynek örül" – mesélte a Blikknek L. Péterfi Csaba, a színésznő fogadott fia.

Pécsi Ildikó nagy gonddal ápolta mesés kertjét. Forrás: MTI/MTVA Fotóarchívum/Mtva Fotóarchívum/Zih Zsolt

Ugyan Pécsi Ildikó hagyott végrendeletet, de szeretett fáiról nem rendelkezett. Így ha az ingatlant eladják, akár ki is vághatják azokat.

„A hagyaték része az ingatlan, amit eladhatnak a házzal együtt. Mondtam Csabának, Ildikó fiának, ha így lesz, akkor azt a liliomfát szeretném elvinni valahová átültetni, amit az édesanyja a Kossuth-díja emlékére kapott tőlem. Minden növényt nem lehet megmenteni, túl nagyok" – mondta L. Péterfi Csaba, aki így szeretne ebből megőrizni valamit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.