7 lélegzetelállító rózsaszín levelű szobanövény

Forrás: Shutterstock -
pozsgás virág lila magazin szobanövények rózsaszín
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szobanövényekről korábban is írtunk már, melyek nem csupán szépségükkel, de bizonyos esetben légtisztító-hatásukkal is meghálálják a gondozást. Most olyan különleges látványt nyújtó növényeket hoztunk, melyeknek nem elsősorban a virágai, hanem a levelei rózsaszínesek.

Hamvas rózsaszín kövirózsa

Pozsgás növényként kedveli a napfényt, de a közvetlen napsugarat már nem értékeli túlzottan. Víz nélkül is napokig kitart, színe pedig egyszerűen lenyűgöző. Kifejezetten ajánlott kezdő növénytartóknak, mivel szívós fajta.

Hamvas rózsaszín kövirózsa Forrás: Shutterstock

Holdkő

A pozsgásfélék közül a holdkő talán az egyik legkevésbé elterjedt szobanövény. Lakásban könnyedén tartható, fényre és pár naponta vízre van csupán szüksége. Pufók, kavicsszerű levelei a rózsaszíntől, a lilánál át egészen a kékes árnyalatokig pompázhatnak.

Holdkő (Pachyphytum oviferum) Forrás: Shutterstock

Sedum versadense – Kövirózsa-féle

Csodás levelei málnaszerűen nőnek, színei pedig a napfény hatására egészen erős rózsaszín árnyalatban pompáznak. Gondozása nem igényel különösebb kertészeti tehetséget. Ahhoz, hogy igazán mutatósság váljon, érdemes széles cserépbe ültetni.

Kövirózsa-féle (Sedum versadense) Forrás: Etsy

Crassula pellucida – Pozsgafa-féle

Nem csupán rózsaszínes-lilás levelei, de természete miatt is előszeretettel ajánljuk. Ez a gyorsan növekvő növény tökéletes választás egy függő cserépbe, de gyakori visszavágásával hamar egy mutatós és dús szobanövényt is kaphatunk.

Pozsgafa-féle (Crassula pellucida) Forrás: Shutterstock

Echeveria Perle von Nürnberg

A lilás-rózsaszínes levelekkel rendelkező növény könnyedén beszerezhető, igen kedvező áron. Egész évben szépen mutat a lakásban, kedveli a fényt, de a túlöntözést nem bírja. Megfelelő tartás mellett, évente akár 5 csodaszép rózsaszín virágot is hozhat.

Echeveria Perle von Nürnberg Forrás: Shutterstock

Szellem növény (Graptopetalum paraguayense)

A gyöngyház növénynek is nevezett örökzöld leveleinek színe a tartásától függ: meleg, száraz, világos környezetben lesznek rózsaszínesek, részleges árnyékban azonban kékes szürkévé válnak. Remek választás függő virágtartóba.

Szellem növény (Graptopetalum paraguayense) Forrás: Shutterstock

Kalanchoe fedtschenkoi Variegata - Tricolor Lavender Scallips

A zöld leveleinek széle rózsaszínes, amitől kifejezetten különleges ez a pozsgásféle. Ám ez a szépség csak akkor tündököl, ha sok fényt kap, kevés vizet és védjük a közvetlen napsütéstől.

Kalanchoe fedtschenkoi Variegata Forrás: Wikipedia/Ixitixel

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.