Tündéri felvételt tett közzé Zente édesanyja: az SMA-s kisfiú úszni tanul - Videó

úszás videó felvétel SMA Zente SMA
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napról-napra ügyesebb Zente, akiért egy ország fogott össze. A kisfiú édesanyja most azzal büszkélkedett, milyen ügyesen úszik az SMA-s kisfiú, aki most azt a célt tűzte ki maga elé, hogy megtanul szabályosan úszni.

"Sma1 babák esetében a tipikus babaúszás nem javasolt. Főként azért, mert ott kihasználják a csecsemőkori búvárreflexet.(ez az amikor a baba száját és orrát is víz éri-lelocsolják vagy merül-és a gyermek reflex szerűen nem lesz levegőt. Ilyen esetekben akár 2 percre is leáll a légzés)
Egészséges babáknál ezzel nincs is semmi gond, de akit eleve fenyeget egy légzésleállás, lélegeztetőgépre kerülés, ott ez a módszer tilos (...)

-írta a poszthoz Zente anyukája, Krisztina.

"A víz, izombetegségek esetén egy áldás. Sokkal több mozgásszabadságot ad, mint a szárazföldi lét, úgyhogy mióta kiderült Zenti betegsége amennyit csak lehet vízben van. Bevetettünk mindent a kezdetektől. Lavor, kiskád, nagykád, felfújható medence, fémvázas medence, polimedence...

Zente most 3 évesen tanul csak merülni, mert mára lett annyira okos, hogy megértse mi a feladat és légzés szempontjából sem jelent már veszélyt, hála a kezelésének.

Aggódtam picit, mert 3 évesen már bejönnek a képbe a félelmek is, de Ő most is bátor. Megbízik bennünk (és Dóri néniben) , tudja, hogy biztonságban van, és nagyon élvezi a dolgot.

Rettentően igyekszik, szeretne megtanulni szabályosan úszni, és ahogyan én őt ismerem meg is fog! Az ő szavaival élve igazi búvár béka lesz!

-büszkélkedett Zente édesanyja, aki egy tündéri videót is közzétett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.