Valaki ezért tényleg pénzt kap? Íme a legfurcsább munkakörök!

Forrás: Shutterstock -
bizarr magazin munka állás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyakran panaszkodunk a munkánk miatt, de hidd el, léteznek egészen elképesztő foglalkozások, amiért nem is gondolnád, hogy emberek pénzt kapnak, vagy hogy egyáltalán valaki hajlandó rá. Viszont akadnak olyan tevékenységi körök is, amelyek egészen kellemesek, pláne ha fizetnek is érte. Íme a legkülönösebb foglalkozások!

Hivatásos sorbanálló
Nagyon kellemetlen kivárni a hosszú sorokat, ha ügyintézésre kényszerülünk, de akár vásárlás esetén is, ez akár hosszú órákat is elvehet az ember életéből. Japánból ered az ötlet – ott ugyanis mindenre várni kell – hogy azért fizetnek embereknek, hogy helyettük kivárják a több órás sorokat, így az illetőnek elég az utolsó pillanatban megérkeznie. De állítólag Magyarországon is akad, aki azért kap pénzt, hogy már a hajnali óráktól sorban álljon az okmányirodában.

Azért fizetnek embereknek, hogy helyettük kivárják a több órás sorokat, így az illetőnek elég az utolsó pillanatban megérkeznie Forrás: Shutterstock

Utastoló
Tokióban annyira zsúfoltak a metrók, hogy külön emberek kellenek az ajtókhoz, akik betuszkolják az utasokat, mert maguktól már nem tudnának annyira összepréselődni. Bizonyára az utastolóknak ehhez megfelelő fizikai erőre is szükségük van, mert ez kemény fizikai munkát jelent.

Biciklihorgász
Mivel Hollandiában gyakorlatilag mindenki biciklivel jár mindenhová, és igen sok a csatorna is, megesik, hogy egy-egy darab azokban végzi. Sőt jóval több, mint gondolnánk! Valakinek pedig ki kell halásznia onnan, hiszen nem halmozódhat fel bennük több száz bicikli.

A biciklihorgásznak kell kiszednie a csatornába esett bicikliket Forrás: Shutterstock

Hivatásos sirató
Ghánában léteznek hivatásos, profi siratónők, akiket temetésekre bérelnek fel, hogy méltóképpen megsirassák a halottakat. Ott ugyanis egy temetésnek legalább akkora költsége van, mint egy esküvőnek. De Angliában is fel lehet bérelni külön személyeket a gyászolásra, hogy megfelelő "hangulatot" biztosítsanak a szertartáson.

Csúszdatesztelő
Jó mókának hangzik, ha valaki azért kap pénzt, hogy többször lecsússzon egy aquapark csúszdáin. Márpedig ilyen létezik, de azért nem biztos, hogy annyira kellemes munka, mert tulajdonképpen neki kell letesztelnie, mennyire biztonságos a csúszda, kellő mennyiségű víz folyik-e benne, milyen gyorsan lehet haladni. Tehát nem teljesen veszélytelen.

Kígyóméregfejő
A kígyók mérgét igen jelentős mennyiségben használja fel a gyógyszeripar, és nagyon sokat ér. Különösen a mérgek ellenanyagának előállításához van rá szükség. Ám ezt azért nem olyan könnyű megszerezni. Egy kínai faluban például sokan abból élnek, hogy az általuk tartott kígyók mérgét lefejik. Ez általában úgy történik, hogy egy műanyag edényre haraptatják rá az állatot, így a mérge lefolyik. Mindenesetre cseppet sem veszélytelen foglalkozásról van szó.

A kígyóméregfejők egy műanyag edényre haraptatják rá az állatot, így a mérge lefolyik Forrás: Shutterstock

Kókuszdió-biztonsági mérnök
Kevesen gondolnák, de sajnos rengeteg ember hal meg abban, hogy a fejére esik egy kókuszdió – sokkal többen, mint mondjuk cápatámadásban. Így már érthető, hogy felbérelnek olyan alkalmazottakat a szállodák, akiknek az a feladata, hogy a pálmafákról még időben leszedjék az érett kókuszdiókat, mielőtt az valakire rázuhanna.

Hivatásos alvó
Ez egy igen kellemes szakmának tűnik, ugyanis az illetőnek tényleg nincs más dolga, mint hogy aludjon, míg a kutatók különböző vizsgálatokat végeznek rajta, hogy az alvásproblémákra válaszokat és megoldásokat találjanak.

A hivatásos alvónak nincs más dolga, mint hogy aludjon, míg a kutatók különböző vizsgálatokat végeznek rajta Forrás: Shutterstock

Hónaljszagoló
Ahhoz, hogy a dezodorok hatásosan elfedjék az izzadtságszagot, bizony le kell tesztelni őket, mielőtt a piacra dobják. Ezt márpedig csakis a gyakorlatban lehet hitelesen elvégezni, úgy hogy valaki használja a terméket, valaki pedig megszagolja az illető hónalját, hogy mennyire volt hatásos. Ez is egy munka...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.