Szobabérlés Budapesten háziállattal? Mire figyeljünk oda!

Forrás:kiadoszobabudapest.hu -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sajnos kisállattal költözni, illetve megtalálni a megfelelő bérleményt nem egyszerű, ráadásul a jelenlegi helyzet sem kedvez a bérlőknek. A legtöbb bérbeadó számára háziállat engedése az ingatlanban felér egy hazárdjátékkal. Nézzük, hogy mire számíthatunk, ha kis kedvencünkkel együtt keresünk kiadó szobát vagy netán teljes ingatlant. A helyzet nem egyszerű, azonban nem lehetetlen!

Forrás: kiadoszobabudapest.hu

Jó, ha van park vagy erdős terület a közelben

Aki ingatlant ad ki, az tudja, hogy milyen veszélyekkel jár, ha a bérlő állattal együtt veszi ki a lakást. Senki sem szereti, ha egy kutyus vagy macska után festeni kell, vagy egy-két bútort szükséges cserélni. A legtöbb esetben a bérbeadó ezt a kárt felróhatja a bérlőnek, vagy kiköltözéskor nincs kaució visszaadás.

A leendő lakó szempontjából a következőket érdemes megfontolni:

  • Hagyjunk minél több időt a keresésre.
  • Keressünk állatbarát lakásokat és ingatlanügynököket online apróhirdetések segítségével.
  • Érdeklődjünk barátok, ismerősök útján a felmerülő lehetőségekről, vegyük igénybe a közösségi médiát (lépjünk csoportokba, ahol kaphatunk segítséget).

Budapest szerencsére bővelkedik nagy terekben és parkokban, belváros tekintetében – ahogy a Global Best Property Zrt utal rá – az 5. és 6. kerület jöhet szóba, vagy a 14. kerület - a kiadoszobabudapest.hu oldalon érdemes nézelődni -, ahol közel van a Városliget, itt pedig két nagy kutyafuttató is várja az állatbarátokat. Célszerű ilyen környékben gondolkodni, vagy Budán a 2. és 12. kerület lehet még opció. A bérlőnek jó, ha naponta legalább kétszer le tudja vinni sétálni a kedvencét és tisztább marad a lakás.

Próbaidőszak….

A tulajdonos szemszögéből nézve jó ötlet a próbaidőszak, hozzávetőlegesen 1-2 hónapig meglátják, hogyan működik a szoba vagy lakás bérlése, amennyiben ez időszak alatt a bérlő, illetve háziállata nem csinál kárt, akkor lehet szerződni akár egy évre. Elképzelhető, hogy a bérbeadó magasabb összeget kérhet a kedvencünk miatt, viszont ezzel bebiztosítja magát a későbbi problémák elkerülése végett.

Szerződés után…

Soha nem szabad aláírni azt a bérleti szerződést, amely szerint „háziállat nem megengedett”, még akkor sem, ha egy ingatlanügynök, vagy bérbeadó szerint ez rendben van. A bérleti szerződésben minden szónak súlya van, nagyon alaposan kell minden fontos részletet megvitatni, nehogy a későbbiekben a tulajdonos a szerződésre hivatkozva tegyen ki minket kutyával együtt.

A kisállatra vonatkozó rendelkezéseket vagy havi díjakat (ha vannak ilyenek) a bérleti szerződésben írásban kell meghatározni.

Az aláírás előtt „háziállat-kaució” vagy havi „háziállat-díj” megbeszélhető a bérbeadóval, vagy időközben módosítható. Mint bérlő, győzzük meg a tulajt, hogy kedvencünk megbízható és nem fog kárt okozni. Nem hátrány, ha a szükséges oltási igazolásokat is bemutatjuk.

A bérleti szerződés aláírt példányát biztonságosan tároljuk, ahol szükség esetén könnyen visszakereshető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.