A The Beatles senki számára nem ismeretlen, ahogyan a zenekar tagjainak neve sem. Ringo Starr az együttes legidősebb tagja, aki ma ünnepli 81. születésnapját, és akinek dobstílusa nagyban meghatározta az együttes hangzását. De azt vajon tudtad-e, hogy ő is egy rajongójával házasodott össze.

Ringo Starr 1940. július 7-én született Richard Starkey néven, művésznevét pedig az ujjain viselt gyűrűkről (angolul ring) kapta. Huszonkét éves volt, amikor átigazolt a The Beatles együtteshez, rá három évre pedig elvette az egyik rajongóját.
Maureen Cox egy volt a sok fiatal lány közül, akik hisztérikusan imádták a gombafejűeket és aki attól sem riadt vissza, hogy bejutás előtt akár órákon át várakozzon, a Cavern Club előtt, ahol a zenekar rendszeresen fellépett. A kapunyitást követően kész harc alakult ki a lányok között, mivel a rajongók egymást nem kímélve tolakodtak befelé. A fodrásztanulóként dolgozó lány minden Beatles koncerten jelen volt és várta, hogy eljöjjön az idő, amikor Ringo felfigyel rá. A férfit azonban rengeteg hisztérikusan őrjöngő nő vette körül, így a valódi alkalom akkor jött el Maureen számára, amikor imádottja mandulagyulladással kórházba került. A lány minden nap meglátogatta Starrt, s mire az felépült, már egy párt alkottak. A kapcsolatukat persze nem merték nyilvánosságra hozni, mivel a fanatikus rajongók bármire képesek lettek volna, ha megtudják, imádottjukat elcsaklizták az orruk elől. Maureen azonban kisvártatva állapotos lett, ezért a banda menedzsere azt javasolta, házasodjanak össze, így legalább már két gombafejű (Lennon és Ringo) is kiteheti magára az elkelt táblát. A házasságkötésre hamarosan sor került, a párnak pedig az együtt töltött tíz év alatt három gyermeke is született. Házasságuknak a kölcsönös hűtlenség vetett véget.

Ám nem csupán Ringo Starr vette el valamelyik rajongóját...

A fodrásztanulóként dolgozó lány minden Beatles koncerten jelen volt és várta, hogy eljöjjön az idő, amikor Ringo felfigyel ráForrás: PA Images via Getty Images/PA Images/Pa Images

John Lennon
Egy másik gombafejű, John Lennon szintén egy olyan lányt vett feleségül, aki rajongott érte, bár ez még a The Beatles berobbanása előtt történt. John Lennon és Cynthia Powell (Lennon első felesége) egy iskolába jártak, a Liverpool College of Artba, itt ismerkedtek össze. Mivel a lánynak nagyon tetszett John, ám a fiú nem nagyon mutatott érdeklődést iránta, így szőkére festette a haját, mivel megtudta, hogy imádottja az olyan szőke nőket tartja a legszebbnek, mint Brigitte Bardot. A trükk bevált, Lennon valóban felfigyelt rá, szerelmi viszonyt kezdtek, majd miután a lány teherbe esett, Lennon el is vette. Igaz, a zenekar csak ezután futott be igazán, Cynthiáról mégis elmondhatjuk, hogy igazi John Lennon rajongó volt. Házasságuk - melynek Yoko Ono feltűnése vetett véget – rajongás ide vagy oda, mindössze hat évig tartott.

John Lennon és Cynthia Powell egy iskolába jártak, a Liverpool College of Artba, itt ismerkedtek összeForrás: PA Images via Getty Images/PA Images/Pa Images

Jessica Alba
Jessica Albát, a bájos amerikai színésznőt - aki sosem meztelenkedik, mégis igazi szexszimbólum - sokan kedvelik, nem volt ezzel másképp későbbi férje, Cash Warren sem. Jessica és Cash 2004-ben A fantasztikus négyes forgatásán találkoztak, ahol Cash produkciós asszisztensként dolgozott. A szép színésznőt azonban ez cseppet sem zavarta, olyannyira nem, hogy rá néhány évre össze is házasodott a pár, méghozzá egy szupertitkos esküvőn, ahova még a rokonokat sem hívták meg. A Jessicának és Cash-nek három gyereke született és még ma is együtt vannak.

Jessica és Cash 2004-ben A fantasztikus négyes forgatásán találkoztak, ahol Cash produkciós asszisztensként dolgozottForrás: PA Images via Getty Images/PA Wire/PA Images/Ian West - Pa Images

John Travolta
Kelly Preston akkor lett szerelmes John Travoltába, amikor 16 évesen megnézte a moziban a Grease című filmet. Ott és akkor el is határozta, hogy ha törik, ha szakad ő lesz Travolta felesége. Közben a sors úgy hozta, hogy maga Kelly is színészi karriert futott be, ám rajongása az évek alatt mit sem változott. Teltek-múltak az évek, a lány pedig mégis máshoz ment nőül, házassága azonban nem nagyon működött. Travoltával a Zűrös páros olvasópróbáján találkoztak, innen pedig, ha nem is gyors – mivel Kellynek el kellett még válnia -, de egyenes út vezetett az oltárig. A párnak három gyermeke született és Kelly 2020-as haláláig együtt voltak.

Kelly Preston akkor lett szerelmes John Travoltába, amikor 16 évesen megnézte a moziban a Grease című filmetForrás: AFP/Loic Venance

A felsorolás természetes itt még korántsem ér véget, hiszen például Patrick Dempsey a fodrászát vette nőül, Adam Sandlernek pedig kifejezetten azért mutatták be közös barátaik Jackie-t - későbbi feleségét -, mert a lány állandóan Sandlerről áradozott.