Ciki cuccok egy esküvőn - Ezeket NE viseld soha vendégként!

fashion week esküvő nem illik öltözködés ciki magazin etikett
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyár az esküvők időszaka, s bár már jócskán benne járunk a szezonban, reméljük nem késünk el az alábbi írásunkkal, amelyben azzal foglalkozunk, miben NEM illik megjelenni egy esküvőn.

Az esküvő jó móka. Egyfelől részesei lehetünk két ember fogadalmának, hogy innentől kezdve együtt mennek tovább az élet rögös útján, másrészt pedig általában remek mulatság a barátokkal és rokonokkal bulizni. Ám mielőtt belevetnénk magunkat az önfeledt szórakozásba és magunkra húznánk az első kezünkbe akadó szettet,

álljunk meg egy szóra, mert egyáltalán nem mindegy, milyen ruhát viselünk ezen a napon,

hiszen akadnak olyan darabok, amelyeket nem illik hordani és olyanok is, amelyek kifejezetten tiltólistásak az etikett szerint.

Kezdjük is a színekkel

Fehér
A fehér a menyasszony színe! Teljesen mindegy, hogy hófehér, törtfehér, ekrü, tojásszín vagy a fehér bármilyen más változatáról beszélünk. Még akkor sem illik ezt az árnyalatot viselni, ha az ara esetleg a ma oly divatos színes menyasszonyi ruha mellett teszi le a voksát. Kivétel ezalól, ha a ruhádnak csak az alapszíne fehér, de mondjuk sűrű, színes minták vannak rajta – akkor felveheted, ha nagyon szeretnéd.

A fehér a menyasszony színe Forrás: Shutterstock

Piros
A piros szintén tilos! Igen, ez is a menyasszony színe, hiszen a legtöbb menyecskeruha ilyen árnyalatú. A piros akkor is tilos, ha az arának nem piros színű lesz a menyecskeruhája. Kiegészítőknél vagy rúzsnál viszont bátran választhatod.

A piros is a menyasszony színe, hiszen a legtöbb menyecskeruha ilyen árnyalatú Forrás: Shutterstock

Fekete
Bár sok esküvőn látni fekete ruhás vendégeket, kérlek, te ne kövesd el ezt a hibát! Tudjuk, a fekete vékonyít, elegáns és jól érzed magad benne, de egyben a magyar kultúrában a gyász színe is... Ne temesd már most a házasságot! A fekete egyébként is öregít, úgyhogy – ha ragaszkodsz a komor árnyalatokhoz - inkább válasz sötétkék, bordó vagy szürke ruhát.

A fekete vékonyít, elegáns és jól érzed magad benne, de egyben a magyar kultúrában a gyász színe is Forrás: Shutterstock

Lássuk a fazonokat


Popsikidobós
Kerüld a minit! Teljesen mindegy, hogy szoknya vagy nadrág, nem illik egy esküvőre túl rövid ruhában érkezni. Akkor sem, ha már március óta minden nap az edzőtermet látogatod és csodásan kerek a feneked valamint izmos a combod. Nem ez a legmegfelelőbb alkalom arra, hogy villants.

Teljesen mindegy, hogy szoknya vagy nadrág, nem illik egy esküvőre túl rövid ruhában érkezni Forrás: Shutterstock

Kútmély dekoltázs
Ahogyan a popsivillantásnak, úgy a cicikidobásnak sem ez az ideális időpontja. Mindig az lebegjen a szemed előtt, hogy ez a menyasszony napja! Nem téged kell, néznie az egész násznépnek a köldöködet is láttató dekoltázsod miatt.

Ahogyan a popsivillantásnak, úgy a cicikidobásnak sem ez az ideális időpontja Forrás: Shutterstock

Fedetlen váll
Oké, ez nem az egész esküvő ideje alatt tiltott, ám ha a pár templomban is kimondja a boldogító igent, akkor oda bizony elkél egy boleró, stóla vagy kabátka, ha ujjatlan a ruhád. A kivillanó, fedetlen váll ugyanis nem megengedett ezen a szent helyen.

Ha a pár templomban is kimondja a boldogító igent, akkor oda bizony elkél egy boleró Forrás: Shutterstock

És a maradék

  • Ne viselj csillogó, flitteres, arany vagy ezüstszínű ruhát – ez nem disco, hanem esküvő
  • Ne viselj tiarát, extravagáns, csillogó fejdíszeket vagy virágfűzért – ez ugyanis szintén a menyasszony privilégiuma
  • Ne viselj állatmintás ruhát – túl kihívó és provokatív, akkor is, ha te nem így érzed
  • Ne viselj áttetsző ruhát – azt hiszem, ezt nem kell megmagyarázni
  • Ne viselj testszínű darabokat – a nude vagy testszínű ruhanemű a meztelenség érzetét keltheti, ez pedig meglehetősen kínos egy esküvőn
  • Ne viselj papucsot – itt nem az elegáns vonalról van szó, hanem mondjuk a flip-flop verzióról... tudjuk, hogy kényelmes, de nem strandolni hívtak
  • Ne viselj crop topot – a hasvillantás ugyanúgy nem fér bele, mint a cici- és fenékkidobós szett
  • Ne viselj farmert – a farmer trendi és kényelmes, de egy esküvőn csak alulöltözött lehetsz benne

Ha a fenti javaslatokat szem előtt tartod, akkor nagyot már nem hibázhatsz az öltözködés terén, és se magadat, se a menyasszonyt nem hozhatod igazán kellemetlen helyzetbe.

Amennyiben pedig az is érdekel, mit illik viselni a munkahelyen vagy egy randin olvasd el előző cikkünket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.