Pityinger László, Dopeman a múlt hétvégén ünnepelte édesapja 67. születésnapját. A rapper a családjáról mesélt, és arról, milyen nehézségeken kellett keresztülmenniük az elmúlt években.

Dopeman, aki pár éve még polgárpukkasztó klipekkel és folyamatos háborúskodásával került reflektorfénybe,  az utóbbi időben teljesen lehiggadt, és már minden idejét a családjának szenteli. A rapper édesapjának, Lászlónak 2017-ben volt agyvérzése, és előszőr úgy tűnt, óriási a baj. Lebénult a jobb oldala, beszélni, járni és nyelni is újra meg kellett tanulnia, ám végül nem adta fel a harcot, és szinte teljesen felépült a sztrók után.

A rapper ezúttal a Blikknek számolt be édesapja állapotáról, s arról, milyen nehézségekkel kellett megküzdenie a Pityinger családnak.

"Apunak 2017-ben volt egy agyvérzése, amit – csodával határos módon – túlélt, sőt, szépen fel is gyógyult belőle, de az orvos figyelmeztette, hogy a vérnyomására nagyon kell figyelnie. Bár szellemileg teljesen ép, sajnos maradtak vissza tünetek a sztrók után. A mozgása például nem tökéletes, emellett hamar elfárad, de nem panaszkodok, örülünk, hogy ennyivel megúszta. Sosem lesz már a régi, de bebizonyította, hogy kemény csávó" – jelentette ki a rapper, akinek édesapja nem csak a sztrókkal, de a rákkal is megküzdött.

"A legfontosabb, hogy tudja, nincs egyedül a nehéz időszakban sem" -mondta Dopeman az édesapjáról.Fotó: Tuba Zoltán - Origo

"Szegénynél nem sokkal később derült ki, hogy rákos, a hólyagján találtak tumort. Műteni kellett és kemoterápiát is kapott, de ebből is felépült (...) Jár rendszeresen kontrollvizsgálatokra, és azt mondják az orvosok, le a kalappal előtte, kitartó és bivalyerős. Most tünetmentes, reméljük, így is marad. Mi mindenben támogatjuk, segítjük, hiszen, a legfontosabb, hogy tudja, nincs egyedül a nehéz időszakban sem."

- tette hozzá Dopeman, aki számára a családja a legfontosabb.