II. Erzsébet királynő öltöztetőnője, Angela Kelly könyvében vallotta be, hogy ha a királynő új cipőt vesz, először ő szokta hordani, hogy betörje azokat. 

Ha az ember új cipőt vesz, az gyakran feltöri a lábát. Ha viszont az ember még királynő is és nagyon sűrű az időbeosztása, akkor nincs ideje arra, hogy kényelmetlen cipőkkel bíbelődjön. A királynő és asszisztensei erre is találtak megoldást: az új cipőket először Angela Kelly, kedvenc öltöztetőnője viseli, akinek ugyanaz a lábmérete, mint a királynőnek - írja a Mirror

II. Erzsébet brit királynő nem saját maga töri be az új cipőit.Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Wpa Pool

A királynőnek nagyon kevés ideje van önmagára, és nincs ideje a saját cipőjét bejáratni, s mivel azonos cipőmérettel rendelkezünk, ennek van a legtöbb értelme"

- nyilatkozott Angela Kelly.

A királynő egyébként általában Anello & Davide cipész fekete, alacsony sarkú cipőjét viseli, amelyet állítólag "munkacipőnek" nevez.

Mindig kiderül egy meglepő titok a britek uralkodójáról: legutóbb arra derült fény, hogy II. Erzsébet bár imádja az erőteljes, feltűnő színű ruhákat, mégsem véletlenszerűen választja ki őket egy-egy alkalomra.