Rémisztő jóslat: egy tudós szerint ebben az évben fog megszületni az utolsó ember a Földön

Forrás: leemage/©P.Carril/Novapix/Leemage/P.Carril -
világvége Születés Föld jóslat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenkit foglalkoztat a kérdés, meddig lesz a Földön élet, és mikor hal ki az emberiség. Nos, egy tudós most erre adott választ.

Vannak kérdések, amikre talán sosem kapunk választ. Ilyen a dínók létezése, illetve azok kihalása, vagy a világvége is, amit már annyiszor megjósoltak. Sokakat foglalkoztat a kérdés, vajon létezhet-e más bolygón is civilizáció, vannak-e földönkívüliek, no meg persze az, mégis meddig mikor fog megszületni az utolsó ember?

Nos, több elmélet született már ezekkel kapcsolatban, ezúttal pedig az egyik leghíresebb tudós filozófus válaszolta meg a sokakat foglalkoztató kérdést, és elárulta, szerinte mikor születik majd az utolsó ember a Földön.

John Andrew Leslie 11120-ra, azaz az Úr tizenegyezerszázhuszadik évére jósolja az utolsó földlakó születését. A számot pedig egy matematius, Thomas Bayes bonyolult valószínűségi elméletére, illetve empirikus felvetésekre alapozza

- írja a promotions. John Andrew Leslie egyébként "Doomsday Argument" néven jelentette meg az utolsó ember születéséről szóló elméletét, a számítás lényege, hogy ezidáig 60 milliárd ember született a Földön, a maximum pedig 12000 milliárd lesz. Emellett azt feltételezi, hogy 10 milliárd lesz az a szám, amiben maximalizálódik bolygónk lakossága.

Egy tudós szerint ekkor születhet az utolsó ember a Földön. Forrás: leemage/©P.Carril/Novapix/Leemage/P.Carril

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.