Ez a szörnyű dolog vár az emberiségre, ha sikerül felvenni a kapcsolatot a földönkívüliekkel

Forrás: Pinterest/Wolff -
világvége földönkívüliek UFO emberiség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mark Buchanan, amerikai fizikus szerint a földönkívüliekkel való kapcsolatfelvétel rendkívül veszélyes lehet az emberiség számára.

A tudósok mindig is törekedtek arra, hogy bizonyítékokat találjanak a földönkívüliek létezésére és kommunikáljanak is velük. Ezeket a kutatásokat nagyrészt a SETI intézet végezte, de ők nem jártak sikerrel. Erre most rátennének erre egy lapáttal, a tudósok egy csoportja ugyanis üzeneteket szeretne küldeni a világűrbe, hogy felvegyék a kapcsolatot a földönkívüliekkel - írja a Washington Post.

Az idegenek valószínűleg sokkal fejlettebb technikával rendelkeznek, mint mi, ennek pedig egyszerű oka van: a naprendszer legtöbb csillaga sokkal idősebb, mint a nap. Ha vannak civilizációk más bolygókon is, akkor galaxisunkban sok civilizációnak kell lennie, melyek évmilliókkal fejlettebbnek, mint a sajátunk.

Az idegenek elválaszthatatlanok az UFO-történetektől Forrás: Pinterest/Wolff

Mark Buchanan szerint azonban megvan az a veszélye annak, ha sikerül kapcsolatba lépni a földönkívüliekkel, ugyanis megtámadhatnak minket és elpusztíthatják az emberiséget. Ugyanakkor egyes tudósok szerint, ezt már rég megtehették volna. Szerintük a nem cselekvésnek most sokkal nagyobb a veszélye, világunk ugyanis számos fenyegetéssel néz szembe, beleértve a globális felmelegedést és a környezet destabilizálását is. Lehetséges, hogy a jóval fejlettebb civilizációk már szembesültek ezekkel a kérdésekkel és megoldásokat találtak. Így ha nem küldünk jeleket, azt kockáztatjuk, hogy megfosztjuk magunkat azoktól az útmutatásoktól, melyek segíthetnek a civilizációnk fenntartásában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.