Ezt mondta Ambrus Attila a Kolozsvár utcai bankrablóról: van esély rá, hogy megússza a tettes

Forrás: Mtl -
Viszkis Ambrus Attila rablás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fegyverrel, vagy annak utánzatával fenyegetve követelt pénzt egy ismeretlen tettes egy Kolozsvár utcai pénzintézet alkalmazottaitól augusztus 9-én. Az elkövető a zsákmányolt pénzzel, női ruhában menekült el. Lövés nem történt, nem sérült meg senki, de a sokk miatt az alkalmazottakhoz mentőt hívtak.

Ambrus Attila kifejtette véleményét az üggyel kapcsolatban.

"Azért nem tudok állást foglalni, mert mindenkinek megvan a maga motivációja, hogy miért csinálja. Elképzelhető, hogy családi vagy anyagi problémája van, esetleg úgy gondolta, ez egy jó móka. Ha egyszer elkapják, tőle kell megkérdezni, hogy miért csinálta" – nyilatkozta a Blikknek Ambrus Attila.

Ambrus Attila szerint az elkövetőt több minden motiválta Forrás: Mtl

Ambrus Attila hozzátette, hogy az első 24 óra a legkritikusabb, hiszen ha kihűl a forrónyom, és ez idő alatt nem bukkannak a nyomára, akkor akár meg is úszhatja. Amennyiben a bűnöző egy alkalommal követett el bűntényt, megvan rá az esély, hogy sosem kerül rendőrkézre. A Viszkis szerint a helyszínen hagyott ujjlenyomat sem garancia arra, hogy elkapják valaha.

"Utólag iszonyatosan nehéz egy nagyvárosban bárkit is elkapni, főleg, ha nincs priusza. Ha hagyott is ujjlenyomatot, de nincs a rendszerben, akkor nem fognak egyezést találni. Én hat helyszínen hagytam ujjlenyomatot, de hat éven át nem tudtak vele mit kezdeni" – nyilatkozta a Viszkis.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.