Bojkottal fenyegeti II. Erzsébet a BBC-t: megtagadták a királynő kérését

Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Wpa Pool -
Vilmos és Harry II. Erzsébet brit királynő Vilmos herceg királynő testvérviszály Harry herceg II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem sok olyan eset lehet, amikor valaki nemet mond II. Erzsébet angol királynőnek. Nemrég mégis azzal kellett szembesülnie az uralkodónak, hogy ő sem tehet meg mindent.

Hétfőn este mutatják be Angliában a The Princes and the Press című kétrészes dokumentumfilmet a BBC2-es csatornán. A brit közszolgálati adóra forgatott alkotásban a hírek szerint Vilmos és Harry egyre romló viszonyát mutatják be. A kiszivárgott részletek szerint arról is szó lesz a filmben, a fivérek hogyan küldözgethettek egymásról rágalmakat a sajtónak.

Vilmos és Harry herceg a Royal Military Academy Sovereign's Parade katonai felvonulásán Forrás: AFP

Ezeket látva nem meglepő, hogy a királyi család szerette volna még az adásba kerülés előtt megnézni a filmet. A BBC azonban megtagadta a kérést, ami nagyon elszomorította a királynőt. Azt pletykálják, hogy a királyi család több tagja is bojkottálni fogja a közszolgálati adót, ha rossz fényt vet rájuk a legújabb film.

A királyi család akkor is reflektorfényben áll, ha éppen nem csinál semmit. A nemesi sarjak azonban gondoskodnak róla, hogy mindig legyen miről írnia a sajtónak. II. Erzsébet egészségi állapota mellett pár héttel ezelőtt azzal kerültek a család tagjai a címlapokra: Harry apasági vizsgálatot szeretne, mert zavarják a híresztelések, melyek szerint nem Károly az apja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.