Nem sok olyan eset lehet, amikor valaki nemet mond II. Erzsébet angol királynőnek. Nemrég mégis azzal kellett szembesülnie az uralkodónak, hogy ő sem tehet meg mindent.

Hétfőn este mutatják be Angliában a The Princes and the Press című kétrészes dokumentumfilmet a BBC2-es csatornán. A brit közszolgálati adóra forgatott alkotásban a hírek szerint Vilmos és Harry egyre romló viszonyát mutatják be. A kiszivárgott részletek szerint arról is szó lesz a filmben, a fivérek hogyan küldözgethettek egymásról rágalmakat a sajtónak.

Vilmos és Harry herceg a Royal Military Academy Sovereign's Parade katonai felvonulásánForrás: AFP

Ezeket látva nem meglepő, hogy a királyi család szerette volna még az adásba kerülés előtt megnézni a filmet. A BBC azonban megtagadta a kérést, ami nagyon elszomorította a királynőt. Azt pletykálják, hogy a királyi család több tagja is bojkottálni fogja a közszolgálati adót, ha rossz fényt vet rájuk a legújabb film.

A királyi család akkor is  reflektorfényben áll, ha éppen nem csinál semmit. A nemesi sarjak azonban gondoskodnak róla, hogy mindig legyen miről írnia a sajtónak. II. Erzsébet egészségi állapota mellett pár héttel ezelőtt azzal kerültek a család tagjai a címlapokra: Harry apasági vizsgálatot szeretne, mert zavarják a híresztelések, melyek szerint nem Károly az apja.