Megszabadulnál a szem alatti sötét karikáktól? Ezzel próbálkozz

Forrás: Shutterstock -
szemész sötét szem karika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenki szeretne szabadulni a szem alatti sötét karikáktól. Egy szemész elárulta, mivel érdemes próbálkozni. 

A szem alatti vékony bőrréteg elszíneződése okozza a "karikás szemeket". Senki nem szereti ezt látni, amikor reggel a tükörbe néz, de jó hír, hogy lehet mérsékelni a problémát. Meglepő, de egy szemész szerint az étkezéssel is befolyásolhatjuk a karikák megjelenését. Először próbálkozzunk kevesebb só fogyasztásával, az ugyanis megköti a folyadékot a szervezetben, amitől kialakulhatnak a szem alatti karikák.

Tönkretehetik a megjelenést a szem alatti karikák Forrás: Shutterstock

Vashiány esetén is igen gyakori a megjelenésük, ezen vaspótlással segíthetünk. Érdemes még tudni, hogy az állandó fényvédelemmel és a megfelelő hidratálással is sokat javíthatunk a bőrünk állapotán, mint ahogy azzal is, ha leszokunk a dohányzásról - írja a Bors. Azt is fontos megjegyezni, hogy a szem alatti karikák sokaknál örökletesek, vagyis ők maximum sminkkel tudják eltüntetni, íme pár trükk számukra: 5 szuper sminktrükk karikás szemekre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.