Horváth Gréta befogadott egy ukrán lányt, aki gyalog hagyta el a háborús övezetet - Fotó

Forrás: TV2 -
Horváth Gréta segítségnyújtás Orosz-ukrán háború menekültek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt napokban egy emberként mozdult meg az ország, hogy segítséget nyújtson az orosz-ukrán háború menekültjeinek. Horváth Gréta sem tétlenkedett, közösségi oldalán számolt be arról, hogy szállást adott egy ukrán lánynak, aki gyalog indult el a háborús övezetből.

Az orosz-ukrán háború kirobbanása óta emberek százezrei próbálják elhagyni Ukrajnát. A célországok közt található Lengyelország, Szlovákia, Románia és Magyarország is. Az ukrán-magyar határt alig egy hét alatt több, mint 100 ezer ember lépte át, akiket a magyar állam, a segélyszervezetek és a civilek igyekeznek elszállásolni, támogatni.

Közszereplők, hírességek is jócskán kiveszik a részüket a segítségnyújtásból, Horváth Gréta az Instagram-oldalán számolt be arról, hogy teljesen idegen emberekkel fogott össze, hogy együtt segíthessenek a menekülteknek, akik közül be is fogadott egyet.

Grétához az éjszakai órákban érkezett meg a háborús övezetből menekülő lány.

"Ma érkezik hozzám egy ukrán lány, aki a háborús övezetből indult el gyalog. Egész nap az ő érkezését szerveztük. Hihetetlen megható volt, hogy vadidegen emberekkel együtt mennyi mindent képesek vagyunk megoldani"

– írta tegnap.

Oroszország február 24-én hajnalban teljes körű támadást indított Ukrajna ellen Vlagyimir Putyin elnök utasítására. A háborúval kapcsolatos legfrisebb információkról ITT olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.