A járvány alatt született kislánynak a "maszk" volt a második szava

Forrás: 123rf.com -
pandémia kisbaba első szó Maszk koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg sokszor hangzott el ez a szó az elmúlt két évben a szülők szájából.

A klinikai pszichológus, Hannah Reidy 2020 novemberében szülte meg első gyermekét, aki igazi "pandémiás babának" bizonyult, hiszen nem elég, hogy a járvány csúcsán született, de a "maszk" volt a második szava.

A Mind Hong Kong jótékonysági szervezet vezérigazgatója az SCMP-nek adott interjújában számolt be arról, hogy míg kislányának az első szava a "mama", a második már az egészen szokatlan "maszk" volt.

Reidy elmondta, hogy egy nap férjével éppen arról beszélgettek, hogy felveszik a védőeszközt, amikor a kislány az arcára mutatott, és azt mondta, hogy "maszk, maszk".

A kislány mindkét szülője home office-ban töltötte a pandémia nagy részét, így nem meglepő, hogy a gyermek eltanulta tőlük a szót.

A helyes maszkhasználat nagyon sokat számít Forrás: 123rf.com

Mindeközben itthon a koronavírus-járvány ötödik hulláma már leszálló ágban van, a hazai adatok is azt támasztják alá, hogy napról napra egyre kevesebb az új fertőzött és egyre kevesebb beteg veszíti életét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.