A 18 éves férfi május 20-án lőtte fejbe saját édesapját. Jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartják fogva, ahol megfigyelés alatt van. 

A szuloki tragédiáról a Life.hu is beszámolt. L. Martin, egy 18 éves fiú Antikrisztusnak gondolva édesapját, fejbelőtte őt, majd holttestét elásta az erdőben. Pár napig mág Barcson tartózkodott, majd Budapestre utazott, ott fogták el a rendőrök

A kép illusztrációForrás: AFP/Sputnik/Alexey Filippov

A Bors információi szerint a fiatak férfit jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben figyelik meg, mert felmerült nála a skizofrénia lehetősége. Ha ez bebizonyosodik, a 18 éves apagyilkosnak nem kell majd börtönbe vonulnia, ami akkor várna rá, ha elmeállapotát rendben találnák. 

L. Martin maga is vadásznak készült, a fegyvervizsgát már letette, csak a fegyverviselési engedélyhez szükséges pszichológiai vizsgálat hiányzott ahhoz, hogy dolgozhasson. 

„A teszten valószínűleg elbukott volna, mert voltak furcsa dolgai. Korábban is mutatott olyan jeleket, melyek skizofréniára engedtek következtetni, de a betegséget orvos még nem diagnosztizálta" – mondta el a Borsnak a fiú egyik barátja, hozzátéve, hogy Martin és édesapja kapcsolata korábban kimondottan jó volt:

„Kétségtelen, hogy ebben a fiúban eltört valami. Korábban kifejezetten felnézett az apjára, ezért is felfoghatatlan, ami történt. A kedélyállapota az intézmény falai között változékony, hiszen kitisztult fejjel tökéletesen tisztában van azzal, hogy mit tett" – mesélte a barát.