Egy elsüllyedt hajó roncsainak felkutatása közben vesztette életét egy négygyerekes búvár

üzletember halál búvár négygyerekes apa expedíció észak-wales hajóroncs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Üzletemberből lett búvár az a 64 éves férfi, aki egy észak-walesi expedíción vesztette életét. 

Nyolc éve búvárkodott a négygyerekes apuka, aki a nyugdíjazása előtt üzletemberként dolgozott. Peter Morgan búvártársaival egy elsüllyedt hajó roncsainál búvárkodtak a walesi Anglesey közelében, a parttól 15 kilométerre.

Llanddwyn sziget, Anglesey, Wales, Egyesült Királyság Forrás: Shutterstock/Lukasz Pajor

A hajóhoz visszatérve vették észre a csapat tagjai, hogy társuk nem bukkant fel, ezért riasztották a partiőrséget, akik azonnal keresni kezdték a férfit, de már csak a holttestét találták meg.

A tapasztalt búvárról a vele gyakran párban merülő társa, Michael Dennison azt mondta, nagyon kedves, mindig vidám ember volt. A tragédiával kapcsolatban azt is elmondta, hogy a merülés alatt nem voltak két méternél távolabb egymástól, de a víz alatt elég rosszak voltak a látási viszonyok.

„Nem találtuk meg a roncsot, ezért ahogy azt korábban megbeszéltük, a tengerfenékre merültünk. Amikor elkezdtünk emelkedni, ő kissé elvesztette felhajtóerejét, és valamivel gyorsabban kezdett emelkedni, de ez teljesen normális. Körülbelül három méterrel volt felettem, és láttam, hogy beállította az emelkedés sebességét, de aztán elsodródott, és én szem elől tévesztettem őt" - mondta el a Mirrornak Dennison.

Az elhunyt 64 éves búvárt felesége, négy gyermeke és három unokája gyászolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.