Keresik a Hableány tragédia utolsó áldozatának holttestét: egymillió forint jár a nyomravezetőnek

Forrás: MTI/Mohai Balázs -
Koreai Köztársaság Hableány Hableány hajó újsághirdetés nyomravezető hirdetés nyomravezetői díj nagykövetség áldozat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Május végén volt a Hableány-tragédia évfordulója. A három éve történt dunai hajókatasztrófa során közel harminc ember veszítette életét, amikor a kis városnéző hajónak nekiütközött a Viking Sigyn szállodahajó. Az áldozatok szinte mindegyikét megtalálták, egy ember kivételével.

A Hableány 35 utasából mindösszesen heten élték túl a balesetet, huszonheten, köztük a 2 fős személyzet a Margit híd lábánál lelte halálát. A búvárok egy utas kivételével mindenkit megtaláltak, egy 41 éves dél-koreai családanya azonban eltűnt, és három éve nem tudja senki, hol lehet a holtteste.

A Koreai Köztársaság budapesti nagykövetsége szeretné, hogy az utolsó áldozat családja is megadhassa szerettének a végtisztességet, ezért újsághirdetésben keresi a családanya maradványait. A konzulátus egymillió forintos jutalmat ad annak, aki segít felkutatni a holttestet, vagy tud valamit az esetlegesen életben maradt dél-koreai hölgyről – vette észre a Blikk.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

A nő az eltűnésekor, 2019. május 29-én kék kabátot, fekete nadrágot és fehér sportcipőt viselt. Ha bárki információval bír a dél-koreai nő hollétéről, hívja a konzulátust a +36 1 462 3080-as telefonszámon.

A lap megkeresett több szakértőt is, de egyikük sem bízik abban, hogy ennyi idő után meg lehetne találni a vízben eltűnt nő holttestét.

"Tapasztalatom szerint a folyamatos víz alatti bomlás, a folyó mozgása, a vízben élő ragadozók olyan elváltozásokat tudnak előidézni a holttesten, ami szinte lehetetlenné teszi a százszázalékos azonosítást" – mesélte Sándor Ferenc egykori műszaki honvéd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.