Hajbarát samponok kockázatosabb vegyi anyagok nélkül

Forrás: Biola Kft. -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A természetes és bio hajápolás támogatja az organikus szépségápolást: plusz a BIOLA termékeivel akár megállíthatod a hajhullást is!

A 100%-os tisztaság jár a te hajadnak is!

A termékeink Natural vagy tanúsított bio, azaz Organic kategóriásak. Kizárólag tanúsított bio hatóanyag- összetevőket használunk a szépségápolásban, kémiai tartósítószerek, szintetikus színezékek és mesterséges illatanyagok nélkül. Környezetbarátok vagyunk, G.M.O. mentesek, pálmaolaj mentesek, és termékeink BIOKONTROLL, vagy COSMOS, vagy Demeter tanúsítvánnyal rendelkeznek. Kiemelten figyelünk arra, hogy kegyetlenség-mentesek is legyünk: nem használunk állatokat a tesztelésre. Szépségednek a természet egyetlen résztvevője sem látja kárát! A tudományos alapokon nyugvó szépítést Dr. Gyovai Viola okleveles biológus, a Magyar Tudományos Akadémia kandidátusa garantálja, biztosítva azt, hogy a modern bőrgyógyászati eredmények és a gyógynövények szépítő ereje a leghatékonyabb formában kerüljön a BIOLA összes bio samponjába.

Nemcsak a fokozottabb hajhullás és korpásodás esetén, hanem a száraz és a könnyen zsírosodó hajú vásárlók is keresik az SLS és SLES-mentes, a hajas fejbőrt nyugtató természetes hatóanyagokban gazdag termékeinket. Az egyik legkedveltebb hajápolónk a zsírosodást mérséklő hatású csalán-, szalmagyopár-, pálmarózsa- hatóanyagaival és B5-vitaminnal készülő Csalán-Szalmagyopár Normalizáló Samponhab. Te kipróbáltad már?

Forrás: Biola Kft.

A sampon személyre szóló választás!

Valamennyiünknek némi kísérletezést igényelhet, hogy megtaláljuk a saját hajunkhoz legjobban illő sampont. Mi nem akarunk meggyőzni, hogy egy bizonyos típust használj, mert pontosan tudjuk, hogy ez élethosszig tartó szerelem kell, hogy legyen. Hiszen a hajad tapintása és illata körbeleng téged, amikor randizol, végigkíséri az összes napodat, egészsége meghatározza a hangulatodat, beleszól abba, hogy milyen benyomást teszel másokra. Ahogyan te sem viselnéd ugyanazt a ruhát, mint a barátnőd, mi sem gondoljuk, hogy meg tudjuk mondani, mi mellett tedd le a voksodat. De szeretnénk téged egy bizonyos dologról meggyőzni! Hagyd abba a hagyományos samponok használatát, válts biztonságos, természetes, és nem vegyszeres hajápolóra! Ugyanis a hajadban lakik a lelki energiád. Ha olyan termékeket használsz, amik mérgezik a fejbőrödet és a hajadat, akkor előbb-utóbb az évek során felborul a belső egyensúlyod. A hajvégeket hajbalzsammal, a száraz, töredezésre hajlamos hajjal rendelkezőknek minden hajmosás után szükséges hajápoló balzsammal vagy hajfény spray-vel ápolni. Ha kellőképpen meglepődtél ettől az infótól, akkor feltétlenül olvass tovább!

A haj spirituális gyökerei

Különböző őskultúrákban úgy vélték, hogy a hajunk képes tükrözni legbensőbb érzelmeinket és spirituális tulajdonságainkat. Az ember az egyetlen lény, amely képes hosszú hajat növeszteni, és nem véletlen, hogy védi a koronacsakránkat (a szellemünkkel, avagy a felsőbb énünkkel való kapcsolatunkat).

Amikor az erőt vagy az intuíciót fejlesztik a törzsi kultúrákban, az első szempont, hogy a gyógyító megvizsgálja a haj állapotát és a hajszálak egészségét. Első lépésben azokat tölti fel gyógyító levelekkel, virágokkal, így a lélek is megújul, majd amikor kellőképpen megerősödött és feldúsult, folytatódik az egyén további fejlesztése.

Hajhullás holisztikus szemmel

Bár a hajhullás általában a depresszió, a mentális stressz vagy a kétségbeesés tünete, az ilyen állapotok okai az egyensúlyhiányban és a lelkünk elleni támadásban gyökereznek. Ha hajhullással jár a depressziónk, érdemes megvizsgálni, nem alacsony-e az önbecsülésünk? Nincs-e valami miatt túlzott bűntudatunk? Ilyenkor önmagunkat támadjuk valamilyen tudatalatti mintázat feldolgozatlansága miatt.

De az erős virocid kezelések, kemoterápia is hozzájárulhat a hajhagymák pusztulásához vagy az aktivitásuk lecsökkenéséhez. Ha felmerül ez az állapot, érdemes a gyulladáscsökkentő hatásáról jól ismert Ganoderma lucidum gomba (reishi) és a bíbor kasvirág-, neemfa-, és csicsókalevél kivonatát tartalmazó Rozmaring-Reishi Regeneráló Samponunkat választani, mert a gyulladás szimbolikája kifejezi a lélek belső gyulladását is. Az önszeretet hiánya belső tüzet gerjeszt a lélekben, ami önelfogadásra áhítozik bennünk. Holisztikus gyógyulás szempontjából érdemes egyszerre kezelni a külső és a belső problémát. A fejbőr gyulladásának sampon általi csökkentésével, és egy holisztikus segítővel való beszélgetéssel együtt sokat tehetünk a lelki egyensúlyunk újbóli megtalálásáért.

Forrás: Biola Kft.

Szervezetünk hormonális és kémiai egyensúlya serkenti a hajnövekedést és meghatározza lelki jóllétünket, ezért nem meglepő, hogy a különböző kultúrák és vallások ilyen jelentőséget tulajdonítanak ennek a kapcsolatnak. A Bio és Demeter tisztaságú termékeinkkel történő hajrituálék hozzájárulnak a testi-lelki megújuláshoz. Tápláld a hajhagymáid és a látensen szunnyadó hajhagymákat natúr komplex szérumokkal, pl. a NUTRIMAX hajtápláló szérummal a két hajmosás közti fejmasszázs során. Megéri, mert látványosan szebb hajad nő, ha a bio samponnal együtt használod: és a hajhullás a töredékére esik vissza!

Az őslakos kultúrákban a haj az önkifejezés és a spiritualitás szent része. Ez az oka annak, hogy a hosszú haj gyakran segít abban, hogy az egyének jobban kapcsolódjanak spirituális energiájukhoz. A Kundalini jóga hagyománya szerint a hajat nem vágják le, és hosszú ideig megtartják, hogy magától szabadon nőjön. A hajhoz legközelebbi csakrák a harmadik szem és a koronacsakra, amelyek a fejünk tetején találhatók, és meghosszabbodnak a hajunkkal, ami által belenyúlnak a térbe, és kapcsolatba lépnek másokkal; - írja a Nomadic Artistry egyik szakértője, aki energiagyógyászati hajápolással foglalkozik.

Az, hogy mit csinálsz a hajaddal, és hogy ez hogyan kapcsolódik a spirituális önismereti utazásodhoz, teljesen személyes. Reméljük, hogy ezek a szemléletfejlesztő gondolatok neked is inspirációt adtak arra, hogy másképp gondolj a samponválasztásra innentől. Nagyon sok holisztikus irányzat létezik, és még az is előfordulhat, hogy életed különböző pontjain különböző módszerek felé vonzódsz attól függően, hogy a lelkednek mire van szüksége. Ha hagyod, hogy a samponválasztáskor a belső intuíciód vezessen, akkor a hajad és a spirituális energiád közötti kapcsolat segíthet abban, hogy még jobban összekapcsolódj önmagaddal. A BIOLA által készített Demeter bio és natúr samponok exkluzív, prémium minőségűek a rendkívül magas bioaktív hatóanyagtartalmuk miatt, aminek köszönhetően valódi és látványos a szépítő hatásuk!

Forrás: Biola Kft.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.