Haumann Péter özvegye nem akar kegyhelyet az elhunyt színésznek Paloznakon

Fotó: Koncz Márton - Origo -
emlékhely Palóznak özvegy gyász színművész Haumann Péter kegyhely
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész május 28-án hunyt el, s bár Budapesten született és sokáig a fővárosban is élt, később Paloznakra költözött, ahol közel 20 évig lakott.

A Balaton-felvidéki település lakói nagyon megszerették a Nemzet Színésze címmel is kitüntetett művészt, akit május 28-án, 81 éves korában hunyt el. Örök nyugalomra végül nem Paloznakon helyezték, mert a család végül úgy döntött, hogy Budapesten temetik el; ennek ellenére, vagy éppen ezért a településen élők szerettek volna egy emlékhelyet, hogy az utókor is emlékezzen rá, hogy ott élt és alkotott Haumann Péter. Ám özvegye, Ágnes nem támogatja a kezdeményezést.

Haumann Péter temetése Fotó: Koncz Márton - Origo

A Bors úgy tudja, hogy a helyi Szőlőhegyi Egyesület kezdeményezte, hogy a színészóriás háza előtt álló, Balatonra néző pad legyen az emlékhely, ám az özvegy ezt nem szeretné.

"Én is tagja vagyok a Szőlőhegyi Egyesületnek, közös szándék és akarat volt, hogy azt a bizonyos padot jelöljük ki Haumann Péter emlékhelyévé. A kezdeményezésünk azonban Áginak nem tetszik, nem támogatja"mondta a Bors megkeresésére az évtizedek óta Paloznakon élő Trokán Péter színművész, hozzátéve, hogy próbálja meggyőzni az özvegyet, de egyelőre sikertelenül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.