Kiderült, mi lesz II. Erzsébet imádott kutyáinak sorsa

Forrás: -- -
kutya II. Erzsébet halála II. Erzsébet corgi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Köztudott, II. Erzsébet mennyire imádta a kutyáit. Úgy fest, a királynő halálával a corgik uralma is véget ért a Buckingham-palotában, és a helyüket III. Károly király kedvenc négylábúi, a Jack Russel terrierek vették át.

II. Erzsébet megszállottan imádta a corgikat, hosszú élete során rengeteg kutyusnak adott otthont a Buckingham-palota. A corgi-tenyésztéssel foglalkozó L. Péterfi Csaba a Ripostnak mesélt arról, igaz-e, hogy a királynő halálával gyakorlatilag száműzték a corgikat a palotából.

„II. Erzsébet négy kutyusát, amiből kettő corgi, Sarah Fergusson fogadta örökbe, elhagyták a palotát, amivel véget ért egy nagyon fontos korszak a brit királyi család életében. Károly ugyanis a Jack Russell terriereket szereti, mondhatni, ők vették át az uralmat" – kezdte a lapnak Csaba.

II. Erzsébet 1933-ban, hatéves korában kapta meg édesapjától az első, Dookie névre hallgató corgit, és ettől a pillanatól kezdve nem volt visszaút, a majdani királynő egészen halála pillanatáig rajongva szerette ezeket a kutyusokat.

Forrás: --

„Dookie még inkább a család kutyájának számított, Erzsébet 18 éves volt, amikor 1944-ben megkapta az első saját corgiját, Susant. Az udvarban élő valamennyi corgi az ő leszármazottja. A corgik nagyon erős személyiségű kutyák, ahogy mondani szokták, egy gazdás kutyák. Egy személyt fogadnak el falkavezérnek, rá hallgatnak, mindenki mást szeretnek egy kicsit hülyíteni, szóval keményen kell velük bánni"

-mondta Csaba, hozzátéve, hogy ezen tulajdonságok ellenére a corgik népszerűsége máig is óriási, hála a királynőnek. Most, hogy II. Erzsébet elhunyt, a corgik ára is az egekbe szökött, és vélhetően ez történik majd a Jack Russel terrierekkel is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.