Lemásolta az SMA-val küzdő Tomika szüleinek profilját, úgy gyűjtött pénzt magának a csaló

Forrás: 123rf.com -
betegség károkozás átverés profil pénzgyűjtés SMA csalás gerincvelői izomsorvadás gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"SMA Gyűjtés Tomikáért" - ezen a néven indított el egy oldalt a közösségi médiában egy ismeretlen, aki egy az egyben lemásolta képekkel és posztokkal együtt a gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kisfiú, Tomika szüleinek a profilját, mellyel az anya és az apa gyermeke génterápiájára gyűjti a pénzt.

Az ötéves gyermek anyukája, Hornischer Anikó találta meg az oldalt, mely ellopta a Tomika gyógyulásának érdekében létrehozott profiljukat, azzal a különbséggel, hogy a létrehozója nem a család, hanem a saját számlaszámát adta meg.

A gerincvelő eredetű izomsorvadás (SMA) egy öröklött betegség Forrás: 123rf.com

"Sokkot kaptunk, hogy van olyan ember, aki ilyet megtesz. Azonnal kértük az oldalunk követőit, hogy jelentsék a profilt. Meg is tették rengetegen, de mindenki azt a választ kapta, hogy az oldal nem sért szabályt, hiába jelentettük úgy, hogy a mi oldalunkat másolta" - panaszolta el az édesanya, aki szerint már így is megrendült az emberek hite az adományozásban, ráadásul a válság is hátráltatja a gyűjtést, nem beszélve az inflációról, ami miatt a terápia ára is emelkedik, és a gyógyszerek ára is csak nő.

"Őszintén nagyon félünk. Tomika 17 kiló. Ha eléri a 21-et, végünk, örökre elvesztünk, nem kaphatja meg a gyógyszert, ami megmentené. Nem tudjuk megállítani a nyelése romlását, bele se merek gondolni, mi lesz akkor velünk..." - mondta el a Blikknek Anikó.

További információkat a családról és arról, hogyan segíthetsz, az igazi adománygyűjtő oldalon találsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.