3 csillagjegy, akiknek mindennél fontosabb az anyagi biztonság - A takarékos Bak, a hedonista Bika és a megfontolt Szűz

Forrás: Shutterstock -
Bak csillagjegy csillagjegy pénz Bika csillagjegy hedonista horoszkóp takarékosság Szűz csillagjegy anyagi biztonság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár az anyagi jólét minden ember számára fontos, vannak, akiknél kifejezetten a dobogós helyen áll, hogy mindig legyen elég pénzük. A csillagjegyek közül a leginkább a Bika, a Szűz és a Bak figyel arra, hogy mindig legyen mihez nyúlnia, ám más-más okból. Van köztük, aki költeni szeret és van, aki inkább a bankszámla-kivonatát nézegeti hónapról hónapra elégedetten. Nézzük, mi jellemező rájuk, ha pénzről van szól! 

A hedonista Bika

Ha az anyagi biztonság fontosságáról van szó, a Bikák előkelő helyen állnak. Ennek a csillagjegynek a szülöttei nem csak megkeresni, de elkölteni is szeretik a pénzt. A Bika uralkodó bolygója a Vénusz, ezért öszönösen vonzódnak mindenhez, ami szép, vonzó és bőséges. Szeretik a luxustermékeket, a drága utazásokat és ezért nem restek megdolgozni sem. Kiemelt helyen van az életükben a mindennapi jólét is: a Bika kifejezetten boldogtalan, ha nem tud nagyokat és finomakat, mindemellett minőségi ételeket enni. Ha szerelmes, szívesen viszi partnerét étterembe, szórakozóhelyre, ha szeretné elnyerni valakinek a szívét, még kifejezettebben odafigyel a megjelenésére. A tipikus Bika nem vásárol néhány ezer forintos ruhadarabokat, olyat választ, amelyről messziről látszik, hogy drága és jó minőségű.

A Bikák nem ritkán kötnek érdekházasságot, hogy ezzel is biztosítsák a kellemes életet maguknak, de az is gyakori, hogy megmutatják mekkora szívük van és ők halmozzák el társukat minden földi jóval. Ami biztos: a nélkülözés pokoli érzés számukra.

Forrás: Shutterstock

A megfontolt Szűz

A Bikához hasonlóan a Szűz is Föld-jegy, így ennek a csillagjegynek a szülöttei is akkor érzik magukat komfortosan, ha anyagi helyzetük rendezett. Ők azonban nem a csillogásra vágynak, sokkal puritánabbak, mint a Bika. A Szüzek megfontoltak, ha pénzről van szó. Amíg a Bika sokat és jót akar, addig a Szűz beéri kevéssel is, csak az minőségi legyen. Uralkodó bolygója a Merkúr, amely a gyakorlatiasságot támogatja, így elképzelhetetlen, hogy egy Szűz nem tudja pontosan, meddig nyújtózkodhat, ha költekezésről van szó. A pénzügyei átlátása érdekében a legtöbbjük listákat ír, és kiváló az üzleti érzékük is. Gyanakvóak, így őket igazán nehéz csőbe húzni érzelmi és anyagi értelemben egyaránt. A Szűz elvárja, hogy a munkájáért az érdemei szerint megfizessék, ám ő is nagyon korrekt ugyanebben. A Bikával ellentétben ő biztosan nem szórakozza el a pénzét, minden egyes forint helyét a lehető legokosabban tervezi meg és mindig van megtakarított pénze is.

A takarékos Bak

A harmadik Föld-jegy a Bak, így rájuk is jellemző, hogy a pénz bűvöletében élnek. Ám ők biztosan nem várják, hogy az ölükbe hulljon a főnyeremény, ugyanis semmit nem bíznak a véletlenre, ráadásul karrieristák, sokszor törtetőek is. Nekik nem kell elmagyarázni, hogy miért fontos spórolni, ugyanis tudják, derűre könnyen jöhet ború, így fel is készülnek az ínséges időkre. Uralkodó bolygójuk a Szaturnusz, így ők nagyon keményen meg tudják húzni a nadrágszíjat, ha kell (sőt, akkor is, ha nem lenne szükséges). Egy Bak szinte soha nem impulzusvásárló, ő az, aki inkább szervizelteti a dolgait, mint sem azonnal újat vegyen. Minőségre ő is szívesen költ, de leginkább olyanra, ami megtérül: mint például egy jó iskola vagy tanfolyam. Alapelve, hogy amit befektet egy ügybe, az később sokszorosan meg is térüljön. Bár a Baktól a legtöbben nem várnák, de nagyon adakozó is tud lenni, igazi altruista: megbízható társ és barát. Ha úgy ítéli meg, van neki miből, szívesen adakozik vagy elköteleződik egy ügy mellett és támogatja a rászorulókat.

Ha kíváncsi vagy arra, mely csillagjegyeket a legnehezebb meghódítani, kattints ide, a legönzőbb csillagjegyekről pedig itt írtunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.