Érezni akarja halott fia illatát, ezért nem mossa ruháit Katalin, a kétéves gyermekét meggyilkoló nő

Forrás: Shutterstock -
Olaszország gyilkos magyar gyerekgyilkos gyerekgyilkosság késelés börtön anya elmeállapot
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bradács Katalin tavaly október 1-én szurkálta agyon Olaszországban kétéves gyermekét, a kis Alexet.

Olasz pszichológusok vizsgálták meg a magyar anyát, és arra jutottak, hogy a nő rosszul reagál, ha a gyerek dühös. Többek között ez szerepel abban a 67 oldalas jegyzőkönyvben, amit a Bors szerzett meg az olasz hatóságoktól.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Noha a lap csak a személyiségi jogokat nem sértő részeket kaphatta meg a dokumentumból, már azokból is kiderül, milyen Katalin személyisége.

Bradács tavaly október 1-jén szurkálta agyon gyermekét a Perugiához közeli Po' Bandino falujában. A nő előtte néhány nappal, mindössze 30 euróval a pénztárcájában érkezett Budapestről Rómába, repülőgéppel. Rómában ő ésa kisfia parkokban, éjszakai bárban, karitatív szálláson, barátoknál aludt. Később elhagyta Rómát, és az olasz fővárostól170 kilométerre fekvő Chiusiba ment az egyik ismerőséhez.

Itt érte a hír, hogy rossz mentális állapota miatt Alexet a magyar bíróság az apának ítélte.

Az első pszichológiai vizsgálatok alapján a gyerekgyilkos anya agresszív, személyiségzavarban szenved és depressziós.

A börtönben eleinte napi 40 szál cigit szívott el, csak a padlóra fektetett matracon volt hajlandó aludni, leveleit a földön térdelve írta. Ruháit nem mosta, mert érezni akarta bennük halott kisfia illatát. Katalin, aki gyógyszereket kapott a börtönben, az első hét végére döbbent csak rá, hogy mit követett el. Sírva szólongatta cellájában a kis Alexet, akit látni akart.

Mielőtt megölte volna gyermekét, olasz segélyszervezetektől, a rendőrségtől és egy olasz show-műsortól is kért segítséget, de mindenhol azt a választ kapta, hogy az ügyet csak Magyarországon rendezheti.

Miután megölte a kis Alexet, és a rendőrökre várt, egy 51 másodperces üzenetben mondta el saját édesanyjának, hogy mit tett. Mivel anyja nem hitt neki, fotót készített a vérben úszó gyermek testéről, amit aztán Alex édesapjának is elküldött.

Olasz ismerősei egyöntetűen pszichológiai esetként nyilatkoznak Katalinról. Az újabb vizsgálatok azonban kizárják az elmebetegséget, így Bradács Katalin akár 25 éves börtönbüntetést is kaphat a perugiai bíróságtól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.