Sajnos, nem ez az első eset, hogy internetes csalók hírességek nevében nyereményjátékot hirdetnek. Ezúttal a népszerű zenész volt az áldozatuk, aki a hirdetések felröppenését követően nem győzte tisztázni magát követői előtt.

A mulatós előadó a Borsnak részletezte, milyen aljas módszerekkel próbáltak a neve és az arca felhasználása által bevételt generálni az online térben tevékenykedő bűnözők.

Egyre több előadót ér ilyen jellegű megtévesztés és az az igazság, hogy nem tudunk mit tenni ellene. Hiába fordulunk a rendőrséghez, lehetetlen megszüntetni a visszaéléseket.Ha sokan jelentik a hirdetést, akkor is csak átmenetileg oldódik meg, utána egy újabb kerül napvilágra. Egy ördögi kör" – kezdte Kis Grófo, majd hozzátette: a legnagyobb probléma az, hogy sokan még mindig bedőlnek az ilyen jellegű hazugságoknak.

Kis GrófoForrás: Facebook/Kis Grofó

Nem egy esetben fordul elő, hogy nemcsak a nevemet használják fel, hanem a korábbi élő bejelentkezéseim egy részét is. Rendkívül kellemetlen, amikor az embert ilyen helyzetbe hozzák és önhibámon kívül kell magyarázkodnom azoknak, akiket átvertek, és akiktől pénzt is sikerült kicsalniuk – mondta a zenész.