Hatalmas rágógumimasszát fedeztek fel orvosai egy ötéves gyermek gyomrának röntgenfelvételén

Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc -
gyomor életveszélyes állapot orvos rágógumimassza gyerek
40 darab cukormentes rágógumit nyelt le egy ötéves gyerek a szülei tudta nélkül – az orvosok azt mondják, minden kisgyermekes szülőt figyelmeztetni kellene, hogy figyeljen a gyerekei étkezésére.

Meg kellett műteni egy ötéves kisfiút, miután egy röntgenfelvételen egy óriási rágógumigalacsint fedeztek fel. A kicsit egy ohiói kórház sürgősségi osztályára szállították, mert görcsökre és hasmenésre panaszkodott.

Az orvosok szerint körülbelül 40 darab cukormentes rágógumit falt fel előző nap, amikor a szülei nem látták. A masszát úgy távolították el, hogy egy fémcsövet helyeztek le a torkán, majd csipesszel megfogták és kihúzták.

40 darab cukormentes rágógumit nyelt le egy kisgyermek Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

A rágógumi véletlen lenyelése nem okoz gondot, mivel a szervezet nem tudja megemészteni, így áthalad a rendszeren. Ritka esetekben azonban veszélyessé válhat, mert amikor nagy mennyiségű rágót nyel le valaki, az már eltömődéseket okozhat.

Az orvosok arról is beszámoltak, hogy korábban egy ötéves kisfiú vakbelét kellett eltávolítaniuk, miután lenyelt 52 mágnesgolyót. A kis Jude gyomrában a röntgenfelvételen jól kivehető volt egy nyaklánc jellegű forma.

A gyerek nagy műtéten esett át, hogy az összes mágnesgolyót biztonságosan eltávolítsák. A kórház orvosainak öt helyen kellett átvágniuk Jude beleit, mivel a mágnesek beszorultak. A vakbelét is el kellett távolítaniuk, mivel az egyik mágnes a beleihez csatlakozott.

Az orvosok azt mondták, hihetetlenül szerencsés volt, hogy nem történt hosszú távú károsodás - írja a Daily Star.

Az orvosok arra figyelmeztetik a szülőket, hogy jobban figyeljenek oda, mit vesz a szájába a gyermekük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.