Zalánpatak lakói odavannak III. Károly királyért - a brit uralkodó szívesen tölti az idejét erdélyi birtokán

Forrás: AFP/Oli Scarff
Forrás: AFP/Oli Scarff -
Zalánpatak III Károly Erdély király birtok
Öt napot töltött Erdélyben III. Károly, aki attól, hogy király lett, nem változott meg. Továbbra sem román luxusszállodákban foglal szobát, hanem saját, Zalánpatakon lévő birtokán száll meg. A 100 fős falu lakói szeretik a britek uralkodóját. 

Testőrökkel, inasokkal, a személyzete titkos tagjaival utazik III. Károly király, amióta trónra lépett, ám ez semmit ne változtatott a természetén: ugyanolyan kedves és közvetlen, állítják Zalánpatak lakói, akik nincsenek sokan, talán éppen ezért is kért tőlük bocsánatot, amiért "felfordulást" okozott érkezésével az uralkodó, aki trónralépése óta először töltött el 5 napot a még hercegként vásárolt kis parasztházban.

III. Károly király a koronázásán Forrás: Getty Images/Rob Pinney/Rob Pinney

"Ugyanolyan barátságos volt, mint korábban bármikor. Tartottunk neki egy uzsonnázást, amin a zalánpatakiak a helyi termékeket mutatták meg neki, Károly király pedig angol jellegzetességeket hozott. Egyenként kezet fogott az emberekkel és tolmács segítségével beszélgetett mindenkivel. Akadt, akit a termék-előállításról kérdezett, de egy vadásszal például a székelyföldi medveproblémáról beszélgetett. Egy idős embertől megkérdezte, mi újság, mire mondta, hogy sok az autó a turisták és az ő kísérete miatt. Ezért a király elnézést kért az idős bácsitól" - mesélte a Blikknek Préda Barna.

A faluban hétvégén ünnepelték a gyermeknapot, amiről III. Károly sem feledkezett meg: fagyit küldött a legkisebbeknek - írja a lap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.