Számos otthona van a brit trónörökösnek, Károly hercegnek, ezek közül az egyik Erdélyben, Zalánpatakon található. Úgy tudni, imád a kis faluban időzni, alig várja például, hogy magával vihesse György herceget is.

Ingatlanjai közül egyedül az erdélyi Zalánpatak az, ahová még nem vitte el a feleségét, Kamilla hercegnét Károly herceg. A Bors cikkéből kiderült, hogy a brit trónörökös lazítani érkezik a kis faluba minden évben késő tavasszal vagy nyár elején. 

Károly herceg ErdélybenForrás: MTI/Kátai Edit

Igazán a vadvirágok pompája érdekli. Élvezi a sajtó és a nyilvánosság távollétét, úgy járkál a faluban, mint bárki más. Néhány szót meg is tanult magyarul. Úgy tudni: alig várja, hogy a szüleivel együtt elvigye György herceget is a kis falusi lakba. A herceg ugyanis úgy érzi, nagyon hasonlít rá a legkisebb trónörökös. 

Károly háza az év többi részében vendégházként üzemel, a vendégek egymásnak adják a kilincset. Legutóbbi alkalommal az utolsó vendég a herceg érkezésének napján jelentkezett ki. A következő pedig már be is jelentkezett nem sokkal Károly távozása után.