A világ legcsúnyább emberei, akik előnyt kovácsoltak torz külsejükből

Forrás: NORTHFOTO/Discovery / Barcroft Productions/Discovery / Barcroft Productions -
Godfrey Bagum torz arc Mary Ann Bevan csúnya szépség
A mai világban, amikor mindenki a szépséget és tökéletességet hajszolja, nem könnyű azoknak, akik előnytelen külsővel látták meg a napvilágot, azokról nem is beszélve, akik egy ritka genetikai rendellenességgel születtek.

Godfrey Baguma, a világ legrútabb embere

Godfrey Baguma normál gyerekként született 1973-ban Ugandában, azonban, ahogy kezdett felnőni, egy daganat teljesen deformálta a fejét. Egy ritka, fidrodysplasia nevű betegséget diagnosztizáltak nála, mely befolyásolja a sejtjei és szövetei növekedését. A zenész, humorista és suszter férfi 2002-ben került rivaldafénybe, amikor is részt vett a Világ Legrondább Embere versenyen és meg is nyerte azt. A hírnévnek köszönhetően helyi celeb és popsztár vált belőle Ugandában. Godfrey Baguma előnytelen külseje ellenére boldog családi életet él, feleségével több, mint 25 éve vannak együtt és nyolc gyermekük van. Szerencsére a betegsége nem öröklődött, egyik gyermeknél sem lépett fel eddig deformáció.

Godfrey Baguma, a világ legrondább embere Forrás: NORTHFOTO/Discovery / Barcroft Productions/Discovery / Barcroft Productions

Lizzie Velásquez, aki képtelen hízni és testzsírt felhalmozni

Elizabeth Anne Velásquez 1989-ben született egy nagyon ritka, korábban nem diagnosztizált genetikai rendellenességgel, ami többek között megakadályozza a testzsír felhalmozódását és a súlygyarapodást. Lizzienek napi 5000-8000 kalóriát kell bevinni a szervezetébe, ennek ellenére még sosem nyomott 29 kilónál többet, a testzsírja pedig csaknem 0%. Ezenkívül vak a jobb szemére, és a bal szemére is látássérült. A fiatal nőt már gyerekkorától fogva rengeteget csúfolták, 2006-ben, 17 éves korában pedig a világ legcsúnyább nőjének kiáltotta ki egy YouTube videó. Lizzie-t mindez arra inspirálta, hogy fellépjen a zaklatás ellen. Jelenleg motivációs előadóként dolgozik, és két könyve jelent meg, amelyekben arra szólítja fel az olvasót, hogy lássák meg önmagukban a szépséget.

Lizzie Velásquez Forrás: NORTHFOTO/AFF/PA Images/Chase Rollins

Mary Ann Bevan, aki csinos nőből torzszülötté vált

Mary Ann Bevan 1874-ben született Londonban. A vonzó külsejű fiatal nő ápolóként helyezkedett el, majd meglehetősen későn, 29 évesen férjhez ment, és négy gyermeket hozott a világra. A harmincas évei elején furcsa változásokat észlelt magán: az arcvonásai kezdtek eltorzulni, kínzó fejfájás gyötörte, és a látása is rohamosan gyengült. A csinos nő külseje lassan teljesen eldefomálódott, a koponyája megnyúlt, az álla és az orra megnőtt. Az orvosok akromegáliát diagnosztizáltak nála, mely a csontok, izmok és sok esetben a belső szervek növekedésével jár. Akkoriban sajnos még nem volt rá gyógymód.

Mary Ann Bevan, aki csinos nőből torzszülötté vált Forrás: Wikipedia

A következő tragédia akkor következett be a család életében, amikor 1914-ben Mary szeretett férje meghalt. A torz külsejű nőt sehol sem akarták alkalmazni, ezért elkeseredésében elindult „A legrondább nő" versenyen, amit meg is nyert. A sajtó teljesen felkapta Mary történetét, aki hamarosan munkát kapott a Coney Island cirkuszában. Az emberek előszeretettel bámulták a szokatlan, megdöbbentő külsejű embereket, ahol Mary lett a fő látványosság. Az asszony hősiesen tűrte a megaláztatást, ugyanakkor jó pénzt keresett a fellépésekkel és gyermekeinek biztos anyagi hátteret tudott nyújtani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.