Lizzie Velasquez zsírszövetek nélkül született, vagyis képtelen arra, hogy hízzon. A 23 éves lányt nemcsak az utcán szólják meg, de már az interneten keresztül is terrorizálják. Így ragadt rá a világ legcsúnyább nője státusz.

Mint korábbi cikkünkben megírtuk, betegsége miatt Lizzy szó szerint csont és bőr: a fiatal nő egy különös betegséggel, zsírszövetek nélkül született a texasi Austin városában. Hiába eszik egy nap akár hatvanszor, testsúlya a 26,5 kilogrammot is alig éri el.

Northfoto

A ritka állapottól sokszor még az orvosok is zavarba jönnek, így nem meglepő, hogy kinézete miatt idegenek is folyamatosan bántják a lányt. Lizzie megírta második könyvét is arról, hogyan kell elfogadni egy ilyen állapotot, és hogyan kell megfelelően kezelni egy ilyen helyzetet. Reméli, hogy tanácsai segítenek majd mindazoknak, akik hasonló helyzetben vannak.

Betegsége egyelőre ismeretlen, mind a kialakulását, mind pedig a hatékony kezelés menetét homály fedi. Ha a hízásra való hajlam hiánya nem lenne elég, a fiatal lány az egyik szemére teljesen vak, a másikkal pedig csak gyengén lát. Lizzie a honlapján korábban azt írta, hogy nem szűnik meg reménykedni abban, hogy az orvosok idővel rá fognak jönni arra, hogyan kezelhetik őt.

Így vált a 86 éves spanyol Alba hercegnő a legcsúnyább hercegnővé a világon - videóhttp://www.life.hu/szorakozz/20120625-igy-valt-a-86-eves-spanyol-alba-hercegno-a-legcsunyabb.html A világ legcsúnyább nője visszavághttp://www.life.hu/szepulj/20120509-a-vilag-legcsunyabb-noje-lizzie-velasquez-visszavag.html Meghalt a világ legcsúnyább kutyájahttp://www.life.hu/hazitunder/20120315-meghalt-a-vilag-legcsunyabb-kutyaja.html A legcsúnyább estélyik a Grammy-díj átadójánhttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110214-ocsmany-ruhak-a-grammydij-atadojan.html A legszebb és legcsúnyább frizurák a Golden Globe-onhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110120-a-legszebb-es-legrosszabb-frizurak-a-golden-globeon.html