Biztos, hogy eddig te is rosszul használtad a dezodort - A bőrgyógyász elmondja, hogyan kellene

Forrás: Thinkstock -
bőr verejtékmirigy éjszaka izzadásgátló dezodor
A legtöbb ember csak reggel - és esetleg még napközben - mielőtt emberek közé megy, használ dezodort, mondván, hogy éjszaka inkább pihenteti a bőrét. Ez azonban a szakember szerint egyáltalán nem jó megoldás, helyesebben: nem hatékony. Egy bőrgyógyász most megosztotta, miként kellene bánnunk az izzadásgátlókkal a maximális hatás érdekében. 

Az izzadásról tudni kell, hogy bár kellemetlenségként éljük meg, tulajdonképpen a szervezet hűtő funkciója, ha nem izzadnánk, meghalnánk. Tehát nem lenne baj, ha nem nyomnánk el, de nyilvánvalóan ez higiéniai okokból nem mindig kivitelezhető.

Ha azonban már használjuk őket, célszerű úgy alkalmazni azokat, hogy valóban hatékonyak legyenek.

"A legjobb lenne, ha este, zuhanyzás után, lefekvés előtt dezodorálnánk" - tanácsolja Dr. Shari Lipner bőrgyógyász. "Mivel éjszaka kevésbé izzadunk, így az izzadásgátló tovább a bőrünkön marad ,és van ideje a verejtékmirigyekhez hatolni és csökkenteni a verejtékezést" - indokolja Dr. Shari Lipner.

Akkor a leghatékonyabb az izzadásgátló, ha este, fürdés után, lefekvés előtt használjuk. Forrás: Thinkstock

Az sem mindegy, hogy hagyományos dezodort vagy izzadásgátlót használunk. Amíg az előbbi csak blokkolja a szagokat, a másik az izzadást is visszafogja.

Az izzadásgátlók úgy fejtik ki hatásukat, hogy dugót hoznak létre a verejtékmirigyek tetején, így nem jut ki a nedvesség a bőrfelszínre.

Dr. Lipner elmondta, egy tanulmány kimutatta, hogy az izzadásgátló akár egy napig is hatásos lehet, így reggel nem szükséges újra használni, és azt is hozzátette,

nem kell aggódni azért, hogy az éjszakai izzadásgátlás káros lenne.

"Ha valaki annyira izzad, hogy naponta többször kell izzadásgátlót használnia, mindenképp forduljon orvoshoz, aki valószínűleg más alternatívákat is tud ajánlani" - idézi az orvost a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.