Sosem hallott részletek Elvis az utolsó óráiról: sokan vették körül, mégis magányosan halt meg

Forrás: Fortepan/Pesti Srác2, Collection Roger-Viollet/Roger-Viollet via AFP -
lesifotós fürdőszoba gyógyszer Elvis Ginger
1977. augusztus 16-án Elvis Presley súlyos szívroham következtében, 42 évesen hunyt el, de halálának pontos körülményei a mai napig tisztázatlanok. A Király otthonta tele volt vendégekkel halála pillanatában, mégis magányosan távozott erről a világról. 

Elvis Presley-t összeesve találta graceland-i otthonának fürdőszobájában akkori barátnője, Ginger, és előző házasságából született lánya, Lisa Marie, aki azt a hétvégét pont az édesapjánál töltötte. A ház akkor telis-tele volt még közeli barátokkal, Elvisnek mégis egyedül, magányosan kellett meghalnia - írja az Express.co.uk. A lap sosem hallott részleszleteket közölt Elvis haláláról.

Forrás: Fortepan/Pesti Srác2, Collection Roger-Viollet/Roger-Viollet via AFP

A halála előtti napon, 1977. augusztus 15-én, az esti órákban Elvis tért haza graceland-i otthonába. Az autójából integetett a rajongóknak, és a sajtónak. Ekkor készült az utolsó fotót róla. Elvis fekete kabátot viselt, alatta pedig egy világoskék inget, és bár már sötét volt, napszemüveget viselt.

Augusztus 16-án kedden, hajnali 2 óra 15 perckor a király felhívta személyes orvosát, Dr. Nichopoulos-t, hogy fájdalomcsillapítót kérjen. Hat darab Dilaudid tablettát írtak fel neki, és mostohatestvérét, Ricky Stanleyt kérte meg, hogy elmenjen a gyógyszerért a Baptist Memorial kórházban található éjjel-nappal nyitvatartó gyógyszertárba.

Ricky beszerezte a gyógyszert, Elvis pedig az összeset bevette.

Hajnali 4 órakor Elvis felhívta unokatestvérét, Billyt és feleségét, és megkérte őket, hogy jöjjenek át egy kis hajnali teniszezésre a házában található pályára.

Bár ez mások számára szokatlan lehet, az Elvist körülvevő „barátok", akik a dicsőségének és vagyonának előnyeit élvezhették, elfogadták a Király furcsa kéréseit, és bármikor rendelkezésre álltak.

4 óra 30 perckor rövid játék után leültek a zongorához, ahol Elvis gospel számokat játszott.
5 órakor Elvis és Ginger felment Elvis hálószobájába, és az énekes újabb csomag vényköteles orvosságot vett magához. Ebből napi két szem lett volna az engedélyezett adagja. Elvis úgy kapkodta a be a nyugtatókat, mint más a cukorkát, súlyos inszomniában szenvedett.

Reggel 8-kor Elvis még mindig nem tudott aludni, ezért - mivel Rickyt nem ért el - kétségbeesetten felhívta nagynénjét, Delta Mae Biggst, hogy újabb adag gyógyszert szerezzen neki. Dr. Nick irodájában Tish Henley nővér vette fel a telefont, először megtagadta, hogy újabb gyógyszert adjon, ám végül mégis felírt egy gyengébb altatót.

Elvis kilencéves lánya, Lisa Marie ekkor a szomszéd hálószobában volt.

9:30-kor, miután Elvis bevette az altatókat, közölte Gingerrel, hogy kimegy a fürdőszobába. A sztár extrém székrekedéstől szenvedett, és általában hosszú időt töltött a mellékhelyiségben. Ginger még figyelmeztette is Elvist, hogy ne aludjon el a vécén. Elvis utolsó szavai pedig a következők voltak:

Délután 13:30-kor Ginger arra ébredt, hogy Elvis nincs mellette az ágyban. A fürdőszobában, a földön fekve talált rá, nem mozdult. Közben Elvis lánya, Lisa is megjelent az ajtóban, aki sírva borult eszméletlen édesapjára.

14:33-kor megérkeztek a mentők. 15:30-kor Elvist halottnak nyilvánították, 16 órakor pedig tájékoztatták a sajtót is.

A Király halála után több orvos ellen is pert indítottak, amiért halálos mennyiségű nyugtatót és fájdalomcsillapító koktélokat írtak fel neki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.