Lehet, hogy a kedvenc samponod okozza a hajhullásod

Forrás: Shutterstock -
vegyszer hajhullás haj magazin tisztítás
A samponok szükségesek ahhoz, hogy a szennyeződéseket eltávolítsuk a hajunkról és a fejbőrünkről, de nem minden termék tesz jót nekünk. Itt vannak azok az összetevők, amik hajhulláshoz vezethetnek.

A sampon szükséges a haj tisztításához, valamint a nap folyamán felhalmozódó szennyeződések, por, pollen és egyéb piszok eltávolításához, de sajnos nem mindegyik termék végzi el úgy a feladatát, hogy közben ne okozzon károkat. A samponok 10-30 összetevőt tartalmazhatnak, és ezek között akadnak olyanok, amik akár hajhulláshoz is vezethetnek.

Szulfátok

A nátrium-lauril-szulfát erős tisztító hatással rendelkező vegyszer, mely számos tisztálkodószerben megtalálható (szappan, sampon, fogkrém stb.) általában angolul feltüntetve, Sodium laureth sulfate néven. Irritatív hatású, melynek mértéke a koncentrációval nő. Állatokon és embereken végzett kísérletek azt bizonyítják, hogy irritálja a bőrt és a szemet. Ezt az összetevőt és a hajhullást azért hozták összefüggésbe, mert károsíthatja a hajhagymákat, és megbontja a haj és a fejbőr természetes védőrétegét.

Forrás: Shutterstock

Formaldehid

Kis mennyiségben a formaldehid biztonságosnak tekinthető. Ezt az összetevőt gyakran használják kozmetikai termékekben a baktériumok elpusztítására és az eltarthatóság meghosszabbítására. A nagy mennyiségű formaldehidet azonban rákkeltő. Ezt az anyagot számos tartósítószer kibocsáthatja, mint például a diazolidinyl urea, imidazolidinyl urea, DMDM hydantoin, quaternium-15, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, and sodium hydroxylmethylglycinate - írja a Reblog.

Keratin

A keratin a haj fő összetevője, ezért logikus, hogy gyakran alkalmazzák különböző termékekben és kezelésekhez. Azonban ezzel a termékkel is vannak problémák, főként az alkalmazásával: a keratin kezelések gyakran tartalmaznak formaldehidet, amelyről ismert, hogy károsítja a hajat és az egészséget. Másodszor, a keratin kezeléseknél alkalmazott extrém hő sérülékennyé teheti a hajat.

Egész eddig rosszul mostad a hajad: most megmutatjuk, hogyan kellene

Te is az egész hajadat besamponozod? A szakértő most elárulta, ez miért tesz rosszat a hajnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.