Fényes nappal nyelte el a föld a fiatal lányt, a mai napig rejtélyek övezik az eltűnését

Forrás: Wikipedia / Kongresszusi Könyvtár -
halál megoldatlan ügyek rejtélyes haláleset magazin eltűnt személy
Sajnos nem egy olyan történetet lehet hallani, amikor fiatal lányok nyomtalanul eltűnnek. Talán nincs is annál rosszabb, amikor sosem derül ki, hogy mi történt valójában, s marad helyette a találgatás és az összeesküvés-elméletek gyártása.

Dorothy Arnold, Virginia Rappe és Rebecca Coriam sorsában két közös pont van: mindhárman fiatalon vesztették életüket és sosem derült ki valójában, hogy mi vagy ki okozta a halálukat.

Dorothy Arnold eltűnése – fényes nappal nyelte el a föld

Dorothy Arnold New Yorkban élt egy gazdag és tiszteletre méltó család sarjaként. Arról álmodott, hogy egy napon sikeres író lesz, ez azonban nem következett be, a fiatal lány ugyanis 1910. december 12-én fényes nappal eltűnt és soha többé nem látták viszont. Az eltűnése napján Dorothy elhagyta manhattani otthonát, vett egy kis csokoládét az édességboltban, és egy könyvet a könyvesboltban. Amikor kilépett az üzletből, összefutott egy barátnőjével, Gladys Kinggel, akivel egy közelgő partiról beszélgettek. Amikor befejezték a társalgást,

Gladys átment az úton és integetett Dorothynak, ez volt az utolsó alkalom, amikor valaki látta a lányt.

Dorothy Arnold Forrás: Wikipedia / Kongresszusi Könyvtár

A családnak hat hétbe került, amíg végre értesítette a rendőrséget, addig egy ügyvédet, majd egy detektív irodát bíztak meg a lány előkerítésével, de mindketten kudarcot vallottak. Amikor az apa végül megkereste a rendőrséget, a sajtó is felkapta a sztorit és

hamarosan kiderítették, hogy Dorothy élete messze nem volt olyan tökéletes, mint amilyennek látszott.

A fiatal lány szeretett volna New York Greenwich városrészébe költözni, hogy írók és művészek vegyék körül, de az édesapja hallani sem akart a dologról. Sőt, az apa George Griscommal való kapcsolatát is helytelenítette, mivel úgy érezte, hogy a férfi nem elég ambiciózus a lányához.

Az emberek elkezdtek arra gyanakodni, hogy esetleg az édesapa gyilkolta meg Dorothyt, hogy ne hozzon szégyent a családra, de bizonyítékot nem találtak ellene. Ahogy George-nak is biztos alibije volt, mivel épp a szüleivel nyaralt, amikor barátnője eltűnt. Hogy mi történt Dorothyval, már sosem tudjuk meg.

Virginia Rappe halála – sosem derült ki, hogy valóban szexuális erőszak áldozata lett-e

Virginia Rappe modell volt és némafilmsztár a hollywoodi filmipar korai éveiben, azonban sokan nem emiatt emlékeznek rá, hanem azért, mert ő lett Hollywood első szexbotrányának az áldozata. Történt ugyanis, hogy 1921 szeptemberében a némafilm második legnagyobb sztárja, a túlsúlyos Roscoe Arbuckle partit szervezett egy hotelben, ahova Virginia is hivatalos volt. Az este során a színésznő rosszul lett, a szálloda orvosa adott neki egy kis morfiumot, majd hazaküldte. Két nap múlva a tüneteket súlyosbodtak, a modell kórházba került és belehalt hashártyagyulladásába, melyet az orvosok szerint hólyagrepedés okozott.

Virginia halála után barátnője, Bambina a rendőrséghez fordult és megvádolta az est házigazdáját, Roscoe-t, hogy megerőszakolta barátnőjét, azért repedt meg a hólyagja, mivel a férfi a közel 120 kilós testével ráfeküdt.

Roscoe "Fatty" Arbuckle és Virginia Rappe, "His Wedding night" cimű filmben Forrás: Roger-Viollet via AFP/© Albert Harlingue / Roger-Viollet/Albert Harlingue

Hamarosan elkezdődtek a tárgyalások, mely során a színész tagadta a vádakat, s bár megváltoztatta a vallomását, az esküdtszék mégis ártatlannak találta, míg Virginiát igazi feslett nőnek állították be, aki megérdemelte sorsát. Roscoe-t felmentették, azonban karrierje ráment a botrányra, az pedig sosem derült ki, hogy valóban bántalmazta-e szexuálisan a színésznőt vagy valami más okozta a hólyagrepedést.

Rebecca Coriam nyomtalanul tűnt el egy tengerjáróról

Miután Rebecca végzett a Liverpool Hope Egyetemen, munkát kapott a Disney Wonder tengerjáró hajón. 2011. március 21-én a hajó elhagyta Los Angeles partjait, és Rebecca írt egy Facebook üzenetet szüleinek, hogy másnap hívja majd őket. A szülők azonban hiába várták a fiatal lány bejelentkezését, Rebecca másnap reggel szőrén-szálán eltűnt. A kamerafelvételeken annyi látszott, hogy Rebecca egy belsős telefonon beszél valakivel és láthatóan felkavarja a beszélgetés. A szülőknek az is feltűnt, hogy a lány rövidnadrágja, amit a többi ruhával visszakaptak, elszakadt.

Bár a Disney hallgatott az esetről és szerintük semmi gyanús nem történt,

a szülők szerint lányukat szexuálisan bántalmazhatták, majd az elkövető a vízbe dobta a testet, hogy megszabaduljon a bizonyítékoktól és úgy tüntesse fel, hogy mindez egy baleset volt.

Bár több, mint tíz év telt el az eltűnés óta, a mai napig nem tudják, hogy mi történt azon a hajón.

(Forrás: Medium)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.