Ezzel a katonai alvási trükkel mindössze két perc alatt bárhol elszundíthatsz

Forrás: Shutterstock -
katonai trükk elalvás mély lélegzet
Aki szenved az elalvással, annak jó hír, hogy van megoldás a problémára: egy katonai trükk segírhet gyorsan álomba merülni. 

Azt mind tudjuk, hogy a jó alvás nagyon fontos a testi és lelki egészségünk megőrzéséhez, de hiába lenne fontos, nem mindig megy olyan könnyen az álomba merülés. Persze vannak olyan megelőző intézkedések, amiket már ismerünk: érdemes letenni a telefont, elsötétíteni, gondsokodni a friss levegőről és a nem túl magas hőmérsékletről.

Ezzel a módszerrel próbálkozhatsz, ha nehezen megy az elalvás Forrás: Shutterstock

Van azonban, amikor hiába alakítunk ki egy ilyen egészséges lefekvés előtti rutint, nem jön álom a szemünkre. Ilyenkor vethetjük be a katonai módszert, amelyet a TikTokon osztott meg egy fitneszszakértő. Ezt a technikát a hadseregben használják, ahol az embereknek képesnek kell lenniük elaludni, amikor csak tudnak, bárhol is legyenek. Az egészségügyi szakember megosztott egy videót, amelyben részletesen bemutatja, hogyan próbálhatjuk ki a módszert - de figyelmeztetésképpen: Agustin szerint hat hét gyakorlásra lesz szükség ahhoz, hogy sikerüljön.

Ezeken a lépéseken kell végigmenned:

1. Kezdd azzal, hogy veszel néhány mély lélegzetet.

2. Ezután próbáld meg tudatosan, egyesével ellazítani minden egyes testrészedet. Agustin szerint a homlokizmok ellazításával kell kezdened, majd a szemedre, az arcodra, az állkapcsodra kell áttérned - mindezt úgy, hogy közben a légzésedre koncentrálsz.

3. Folytasd ezt az ellazítási folyamatot a testedben lefelé, a vállaidhoz érve győződj meg róla, hogy nem feszülnek meg - engedd le őket annyira, amennyire csak tudod, és tartsd lazán a karjaidat az oldalad mellett, beleértve a kezeidet és az ujjaidat is - mondja Agustin.

4. Képzeld el, hogy egyfajta meleg érzés a fejed tetejétől lefelé halad az ujjbegyedig, majd azt, hogy a melegség a szívedtől a lábujjaidig terjed.

5. Vegyél mély lélegzetet, majd lassan lélegezz ki, és lazítsd el a hasad, a combjaidat, a térdedet, a lábad és a lábfejedet.

6. Gondolj a következő két forgatókönyv egyikére: "Az egyik - egy kenuban fekszel egy nyugodt tavon, és semmi más nincs feletted, csak a tiszta kék ég" - mondja Agustin. "Kettő - egy fekete bársony függőágyban fekszel egy koromsötét szobában".

@justin_agustin Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep#fallasleep#insomnia#insomniac#learnontiktok#howto♬ You - Petit Biscuit

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.