Télen sem érdemes annyira bebugyolálnunk magunkat az alváshoz: hámozzuk le a rétegeket

Forrás: Shutterstock -
meztelen ruha alvás előny tél
Télen dideregve ébredni a legrosszabb kezdete lehet a napnak, ám mégsem érdemes sok réteg ruhában aludnunk, sőt, a legjobb lenne semmiben...

Míg sokan azt gondolhatják, hogy télen a bebugyolálás a legjobb módja a melegen tartásnak, a meztelen alvás valójában segíthet szabályozni a testhőmérsékletet és javíthatja az alvás minőségét - mondta Sammy Margo alvásszakértő.

Télen sem érdemes nagyon beöltözni az alváshoz Forrás: Shutterstock

Íme, a ruha nélkül alvás előnyei, amik miatt télen is érdemes tenni ezzel egy próbát:

Gyorsabban elalszunk

A testhőmérséklet döntő szerepet játszik abban, hogy mikor alszunk el. Ez kapcsolódik a cirkadián ritmushoz - a belső óránkhoz, amely az alvás-ébrenlét ciklusát szabályozza. A mély álomba merülés a test lehűléséhez kapcsolódik, ezért ha meztelenül fekve hagyjuk, hogy testünk lehűljön, az jelezheti a szervezetünknek, hogy ideje aludni. Ez azt jelenti, hogy így potenciálisan gyorsabban alszunk el.

Fokozott intimitás és érzelmi kötődés

Ha télen meztelenül alszunk a partnerünkkel, az fokozott fizikai és érzelmi intimitáshoz vezethet. Ösztönzi a bőr-bőr kontaktust, ami oxitocint, a kötődéssel és bizalommal kapcsolatos hormont szabadíthat fel, ami végső soron javítja a kapcsolatotokat.

Javítja a bőr állapotát

A ruha nélküli alvás elősegítheti a bőr jobb szellőzését, csökkentve a bőrproblémák, például a kiütések valószínűségét, mivel a bőr szabadon lélegezhet és megőrizheti egészségét.

Növeli az önbizalmat

A meztelenül alvás növelheti önbecsülésünket, mivel arra ösztönöz, hogy elfogadjuk a természetes valónkat - írja a Metro.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.