7 dolog, amit minden nőnek meg kell tennie az egészségéért

Forrás: Dreamstime -
szex hidratálás egészség sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A korai húszas éveiben az ember még legyőzhetetlennek és örökifjúnak hiszi magát. Nem sokkal később azonban rájön, hogy a fiatalság megőrzéséért bizony tenni kell. A fizikai és mentális egészség mindennél előbbre való, így érdemes megfogadnod a tanácsainkat, és ne feledd, minden, amit ma csinálsz, befolyásolhatja, hogy holnap hogyan érzed magad. 

Hidratálj

A test normális funkcióinak fenntartásához nélkülözhetetlen a tiszta víz. Testsúlytól függően körülbelül két liter fogyasztása ajánlott egy nap. Az emberi szervezet 70 százalékát át teszi ki a víz, ez felel az anyagcseréért és vérkeringésért, a méregtelenítésért és testünk hőszabályozásáért. Ha mindennap elég vizet innánk, a méreganyagok hamar kiürülnének a szervezetünkből, sokkal fittebbek, energikusabbak lennénk. Az egészséges életmód első lépcsője, hogy odafigyelünk arra, mennyi vizet fogyasztunk.

Forrás: Dreamstime

Te sem iszol eleget? 5 tipp, hogy könnyen lecsússzon a napi 2 liter víz

Azt valószínűleg már mindenki tudja, hogy aki fogyni szeretne, annak sok folyadékot kell fogyasztania. A diétázók mégis gyakran esnek abba a hibába, hogy a jobb ízélmény miatt nem vizet, hanem üdítőt isznak. Milyen jó lenne, ha az ember ugyanúgy tudna sóvárogni a víz után, ahogy egy szelet csoki vagy egy finom sütemény után. Pedig ez nem is lehetetlen, csupán trükközni kell egy kicsit, és a sima vizet úgy kell ízesíteni, hogy az egyszerre legyen finom és egészséges. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Sportolj

A sport a vízhez hasonlóan elengedhetetlen az egészségünk és fittségünk megőrzéséhez. A legfontosabb, hogy megtaláld az a testmozgást, ami illik a személyiségedhez, így rendszeresen és szívesen fogod csinálni. A test egészsége mellett plusz érv a sportolás mellett, hogy boldogsághormont termel.

Fényvédelem mindenekelőtt

Legyen szó akár nyaralásról, akár egy hétköznapi ügyintézésről egy forró nyári napon, a fényvédelemről nem szabad megfeledkezni. Mivel az UVA sugarak roncsolják a bőrben lévő kollagént, a bőr hamarabb elöregedik. A napvédő termékek használata mellett érdemes kalapot is hordani, és ne feledd, hogy a szemedet is védeni kell a káros sugárzás ellen, úgyhogy az UV szűrős napszemüvegedet se hagyd otthon.

Forrás: Dreamstime

5 tipp, hogyan lassítsd le a bőröd öregedését

A szép és ápolt arc éveket fiatalít az emberen, ezért nagyon megéri odafigyelni arra, hogy mivel ápolod a bőrödet. Hidd el, ha vigyázol rá, üdeséggel és fiatalos kisugárzással fogja meghálálni. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Figyelj az étkezésedre

Az étkezésben a legfontosabb elv a mértékletesség. A legjobb, ha egy nap ötször eszel keveset. Érdemes odafigyelni a minőségi alapanyagokra is. Amiből mindenképpen fogyassz bőségesen: zöldségek és gyümölcsök, illetve jó fajta szénhidrátok. A rostok, vitaminok, antioxidánsok elengedhetetlenek a szervezet megfelelő működéséhez. Olvasd el a kiegyensúlyozott étkezés 7 szabályáról írt cikkünket.

Hagyd el a rossz szokásokat

A túlzott alkoholfogyasztás és a cigarettázás hosszú távon nemcsak az egészségünkre van rossz hatással, hanem például a bőrünk minőségét is rontja. Valójában sok-sok évet öregítenek ezek a rossz szokások, így ideje felhagyni velük, de legalábbis a minimumra szorítani őket.

Forrás: Dreamstime

Szexelj biztonságosan

A legfrissebb felmérések szerint egyre több nemi betegséget diagnosztizálnak a 15–24 éves korosztályban. Pedig az óvszer a nem kívánt, korai terhesség mellett a betegségektől is megóv. A tinédzserek azonban nem jeleskednek az óvszerhasználatban, így a prevencióra nagy hangsúlyt kell fektetni.

Ápold a kapcsolatokat

A lelki egészség egyik alappillérét a harmonikus emberi kapcsolatok jelentik. Már tudományosan is igazolták, hogy a harmonikus családi háttérrel és baráti kapcsolatokkal rendelkező emberek tovább élnek. Ami pedig szintén nagyon fontos: a mérgező kapcsolatokat hagyd magad mögött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.