Készülj a következő kihívásra: fuss mindennap fél órát

Forrás: Youtube -
kihíváséve2016 kihívás futás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sikerrel vetted a májusi kihívást? Itt az ideje felkészülni a júniusi próbatételre. Ebben a hónapba ugyanis a futás elkötelezett hívei leszünk. 

Költséghatékony és egyszerű módja miatt a futás a legnagyobb rajongótábornak örvendő sport. A költséghatékonyság valóban igaz rá, habár egy jó minőségű futócipő elengedhetetlen hozzá. Az, hogy mennyire egyszerű, azt már nehezebb megítélni, mindenesetre van néhány nagyon fontos szempont, amit mindenképpen be kell tartani ennél a mozgásformánál.

Forrás: Youtube

Futni mindenki tud! Vagy mégsem? Tanuld meg a helyes technikát!

Soha nincs késő belekezdeni az edzésbe! Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat mutat be, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz. Barbi a héten egy futótechnikai edzésre látogatott el, ami nagyon hasznos lenne mindenkinek, aki rendszeresen fut!

Testünkre és még pszichénkre is ezer jótékony hatást fejt ki. A futás szuper alakformáló, természetesen fogyni is lehet vele, emellett pedig növeli az állóképességet és . A futás átalakítja az egész izomzatot, így tökéletes alakformáló sport. Jó hatással van az anyagcserére, nagy szerepe van az immunrendszer erősítésében és persze fogyni is tudsz vele. Továbbá energikusabbá, teherbíróbbá tesz, növeli az önbizalmat, ráadásul boldogsághormont is termel.

Azonban nem a boldogsághormon az egyetlen örömforrás a futás során. Nap mint nap rávenni magad arra, hogy elindulj futni, nap mint nap elérni a kitűzött távot, hatalmas pozitív löketet ad, hiszen önmagad legyőzése mindig a legnagyobb kihívás. Ráadásul napról napra jobb lehetsz, megtanulhatsz küzdeni, és elérni a céljaidat. Ennél felszabadítóbb érzés nincs is a világon, úgyhogy vágj bele te is.

Forrás: Youtube

Hogyan kezdd el?

Mi azt javasoljuk, hogy mindennap győzd le magad, és vedd rá magad a mozgásra, de csak szépen fokozatosan csináld, és ne a fél óra futással kezdd, ha nem vagy megfelelő edzettségi szinten. A Life.hu szakértője, Nagy Amarilla szerint a kevésbé edzettek kezdjék először csak 10 perc tempós sétával. Ezt követően a tempót és az időt is szépen lassan fokozhatod. Intervall edzésekkel is játszhatsz olyan módon, hogy például 2 perc futás után 5 percet gyalogolsz. Természetesen itt is váltogathatod az időtartamokat az edzettségi szintednek megfelelően. Ha túlságosan megerőlteti a futás a ízületeidet, próbálj ki más kardió jellegű mozgást, például a biciklizést, úszást, görkorcsolyázást.

Minden nap várjuk fotóitokat az Instagramra vagy a Facebookra #lifekihívásfutokmindennap hashtaggel ellátva.

Futókisokos - Mikor, mennyit, hogyan?

Kinek nem ajánlott a futás? Hogyan érdemes elkezdeni, ha teljesen kezdő vagy? Miért kell odafigyelni a légzésre, és milyen terepen egészséges a futás? Tudj meg mindent a cikkünkből!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.