fiatalosság feszes bőr rugalmasság interherb2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fiatal korban a bőr feszes és rugalmas, 25 éves kor után viszont csökken az üde és egészséges külsőért felelős enzim, a hilauronsav termelődése, így a bőr is öregedésnek indul. Ha azonban odafigyelsz néhány dologra, sokáig élvezheted a feszes bőrt. 

Hidratálás

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a bőr hidratáltsága nem csak attól függ, hogy ápolod-e különböző krémekkel. Elsősorban a bőrt is belülről kell hidratálni. Ha nem iszol elegendő folyadékot, akkor a bőröd sokkal szárazabb lesz, és a feszességéből is veszít.

Forrás: Dreamstime

Étkezés

A zöldségek és gyümölcsök, illetve jófajta szénhidrátok bevitelével sokat tehetsz azért, hogy fiatalon tartsd a testedet. A rostok, vitaminok, antioxidánsok elengedhetetlenek a szervezet megfelelő működéséhez.

Sport

Ugye már tisztában vagy vele, hogy a sportot nem úszhatod meg? A rendszeres testmozgásnál semmi nem segít jobban a testi és lelki egészség megőrzésében. A bőrt elcsúfító narancsbőr és a visszér ellen is kiváló ellenszer.

Forrás: giphy.com

A kiegyensúlyozott táplálkozás 7 szabálya

Ki ne szeretne karcsúbb, egészségesebb és nagyobb önbizalommal megáldott lenni, különösen ilyenkor, amikor közeledik a nyár? A sikerhez vezető út első lépése az elhatározás, amit aztán a helyesen kivitelezett megvalósításnak kell követnie. Már-már köztudott, hogy az egészséges életmódot 70%-ban az étkezés, 30%-ban a sport határozza meg. Ezért most a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz adunk tippeket!

Váltózuhany

Minden olyan technika, ami élénkíti a vérkeringést, jót tesz a bőrödnek. Akár minden tusolásnál megcsinálhatod, hogy a meleg vizet hidegre, majd újra melegre, végül hidegre váltod. Minden fázisban hagyd nagyjából fél percig folyni a vizet a problémás területre.

Masszázs

A bőr "megmunkálása" segít "összetörni" a zsírsejteket, fokozza a vérkeringést, ezáltal pedig a salakanyagok távozása is felgyorsul. Ráadásul a krémek, olajok is hatékonyabban dolgoznak, ha masszírozó mozdulatokkal mélyebbre juttatjuk őket.

Forrás: Dreamstime

Támogatott tartalom.

Vedd fel a harcot a ráncokkal! Íme, a leghatásosabb arcpakolások!

25 éves kor felett egyre kevesebb kollagén termelődik, a bőr ráncosodni kezd, és megereszkedik. Természetesen sok mindent tehetünk azért, hogy ezt a folyamatot minél jobban lelassítsuk. Akár különböző házi praktikákat is kipróbálhatunk az üde bőrért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.